Tessie-san

Åskmoln inomhus

Hur är vädret hos er? Här hemma har det åskat mest hela dagen… mer inomhus än utomhus faktiskt. Men så är det ibland.

Mellan åskmolnen har jag hunnit med ett stort tvättlass med både handdukar, badkläder och den vanliga tvätten. Efter en del dagar ute på vift byggs tvättberget på och det är alltid skönt att få köra en hel dag nere i tvättis för att få undan det. Den sista maskinen är snart klar…

 

Harley har blivit så rörlig och snurrar själv runt på golvet och förlyttar sig på så vis dit han vill. Han kryper inte än, utan kör den här rullningen istället. Minns att Kelly gjorde likadant när hon var så liten.

Tjejerna peppar honom alltid när han lär sig nya saker, så gulligt att se ♡

♡♡♡

När Belle sov sin fömiddagsnap och Harley fortsatte sitt snurr-race på golvet passade Kelly och jag på att knåda ihop en kakdeg. Hon älskar att hjälpa mig i köket.
Nästa födelsedag coming up är ju Belles (eller egentligen JPs och min två dagar innan hennes men den firar vi inte längre) och eftersom hon älskar Anna i Frost ska hon få ett Anna-kalas! Jag är ju en mästare på framförhållning och brukar alltid baka så mycket jag kan i god tid och lägga det i frysen tills det är dags. Gillar inte att stressa ihop något dagen innan, så jag tar det lite då och då när jag får tid.

 

När Belli hade vaknat så satte vi igång och stansade ut kakorna.

De flesta som har Frost-tema på sina kalas brukar ju köra Elsa in i kaklet, men vi kommer inte ha något ljusblått eller Elsigt utan kör allt med Annas färger. Även kakorna som är i form av snöflingor kommer andas Anna och inte Elsa.

 

Tjuvsmakarn! Det går inte att baka någonting utan att Kelly ska provsmaka…
Belle är helt tvärtom, hon vill aldrig slicka skeden eller provsmaka degen innan. Hon väntar tills det är helt färdigt!


Det blev mest jag som gjorde Anna-kakorna, tjejerna fokuserade på de andra formarna och gjorde babyfötter, julgranar och julbockar istället.

När kakorna gräddades i ugnen byggde de en koja. Det eviga kojbyggandet alltså.

 

Harley vill så gärna vara med i allt tjejerna gör. Men just kojbyggen – och de brottningsmatcher som plötsligt utbryter i samband med det är inte riktigt säkert för honom, haha. Men han tittar gärna på från säkert avstånd i sin gåstol ♡

 

Kakorna blev jättebra och får vila i kakburken till en annan dag då vi ska dekorera dem ♡

 

Nu hörde jag precis tvättmaskinen sjunga sin lilla trudelutt så jag ska ner och hänga den sista tvätten för idag.
Hoppas solen skiner lite mer imorgon – både inne och ute. Kram på er.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Tvåbarnsmamman

    Hur gör du dom där kakorna , recept?och förvarar du alltså dom i frysen tills det är dags? Håller dom sig bra?Vi har också kalas i augusti så alla tips är kul.

stats