Tessie-san

Ärva barnkläder – tjej och kille

Hur tänker du när du handlar barnkläder och skor? Nästan alla mina väninnor köper unisex-kläder åt sina barn, så kan kläderna passa till båda kön, men här har vi riktigt flick och riktigt pojk. Vi har två barn, en pojke 8 år och en flicka 2 år och vi planerar minst en till. Tycker det är svårt att veta vad man kan spara, vad som kommer passa och sånt. Vore kul om du ville dela med dig av dina tankar kring det.

 

Vad roligt med en fråga, tack!
Barnkläder är verkligen min passion, finns få saker jag tycker är lika kul och mysigt som att titta, köpa, matcha och organisera med barnkläder. Jag köper säkert alldeles för mycket i vissas ögon, men det struntar jag i. Jag köper inte mycket till mig själv, utan väljer 9/10 gånger att lägga mina pengar på kläder till barnen, och det tycker jag är okej.

Jag gillar också typiskt “pojkigt” och typiskt “flickigt”, tycker det är fint, men låser inte fast mig vid att allt tjejerna har måste ha volanger och blommor på sig bara därför. Eller att Harley bara måste ha mörka kläder där det står något tufft på magen… Går ofta in på “killavdelningen” och köper t-shirts till tjejerna t.ex. och Harley har rosa och lila tröjor med enhörningar och glitter på också som han ärvt av sina systrar. Jag tycker om att blanda olika stilar och det roligaste jag vet är att matcha dem alla tre. Antingen i precis likadana kläder eller i färg.

De allra första bebiskläderna (storlek 50-68) har vi en hel hög med bodys, byxor och pyjamaser i naturella färger. Mycket vitt, ljusgrått, beige och pudriga ljusa färger. Den lådan har gått i arv till alla tre. Tycker generellt att det är så fint med de färgerna när de är små. När vi fick Harley var det roligt att blicka över på baby-pojkavdelningen för första gången, så av både den anledningen + att han växer så fort så fick han snabbt en helt ny egen garderob eftersom han växte ur de plagg han fick ärva.

Jag har inga som helst problem med att han skulle ha på sig en klänning, kjol eller något “typiskt tjejigt”, det får han gärna ha. Bara nu ikväll hade vi faktiskt tre ballerinor här hemma som dansade till Macarena innan läggdags. Kelly hade en regnbågsfärgad balettkjol, Belle en blå och Harley en rosa med rosor. Jag tror inte hans snopp ramlar av för att han har kjol på sig eller sitter i en knallrosa åkpåse i vagnen ibland 😉

På tal om att ärva kläder och vad man ska spara, så kan det vara lite svårt. Belle kunde inte ha alla kläder vi hade sparat från Kelly t.ex då de är födda på två olika tider på året (augusti/november) + att Kelly var så liten i storlek och Belle stor – så de sommarplagg som vi hade sparat från Kelly var alldeles för små för Belle när sommaren kom för henne. Däremot har Harley haft flera plagg som Kelly hade som baby.

Mitt bästa tips är att spara dina favoriter – oavsett om det varit till er pojke eller flicka sen innan, de kommer nog till användning igen. Skor är ännu svårare, där har vi bara sparat de som är väldigt sparsamt använda. Man bör ju helst inte ärva barnskor eftersom de ofta “nöts efter den första ägaren” och för att inte störa fotens naturliga utveckling.

 

  

Den rosa koftan Belle hade – här ovan, hade Kelly som liten – här nedan.

 

 

Alltså Snosan-Ros! Trodde att det var Harley först, men det är ju Kelly! ♡ Den här blå bodyn hon har här har Harley haft mycket.

 

Den mintgröna bodyn med ögon har alla tre barnen haft som små. Belle här uppe och Harley här nere ♡

 

Kelly och Harley i samma outfit, när de var prick lika gamla ♡


 

Den här fina jackan har båda tjejerna haft. Tyvärr har den hunnit bli alldeles för liten redan för att Harley också skulle ha den.

 

 

Nu var det länge sedan vi reste, men såhär gör jag alltid när jag packar barnens väskor.
Då radar jag upp färdiga outfits x så många dagar vi är borta för varje barn + ett par till outfits som ombyte om de skulle bli kladdiga eller blöta. Kan låta krångligt och tidskrävande, men är så tacksamt när man väl är borta och bara plockar upp en hög med kläder varje dag, matchat och klart 😉


 

Ibland kan jag inte låta bli att matcha tillsammans med mina godispatroner, jag med ♡

Nuuuu håller jag på att somna, ögonen går i kors. Får avsluta här, så jag kan gå upp och krypa ner med resten av familjen.

Tack för din fråga, hoppas du blev något klokare efter detta 😉

Puss och kram

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Penny

  Här är det också jag som bestämmer vad som köps hem till mina flickor och pojke. Färgmatchar alltid dem oxå finaste som finns. Dock är jag av typen som tycker rosa och allt där till tillhör tjejer. Förstår inte varför det är en fråga som upprör så mycket när jag ibland nämner det. Likväl som jag accepterar att det finns mammor som klär sina pojkar i klänningar osv så ska dem självklart acceptera att det inte är något jag vill klä min pojke i.
  Gillar din blogg 🙂

  1. tessiesan

   Penny- Tack! Vad glad jag blir ❤️
   Jag håller med dig. Tycker det är upp till var och en hur de väljer att klä sina barn – åt båda hållen. Jag tycker dock att det är viktigt att förmedla till mina barn att alla får klä sig hur de vill, utan att någon annan ska säga något taskigt. Som t.ex att en pojke kan få ha klänning om han vill det, och ingen kompis ska få honom att känna sig dum/dålig pga det. Vet att sånt sätter sig i en väldigt ung ålder, Kelly har uttryckt sig så ett par gånger i en mer undrande ton, typ: ”men mamma, kan en pojke ha kjol?” eller ”tjejer kan väl inte ha kort hår?” och då har jag berättat att alla kan se ut som de själva vill och att det inte är något konstigt 🥰 Stor kram på dig!

 2. Mammatill4

  Jag älskar också barnkläder. Nu är mina 10, 9 (den 22/11😂), 7 och 15 månader. De två äldsta är pojkar, de två hngre flickor. Nu sliter de äldsta på ett helt annat sätt. Tjejkläderna sparar jag till minatingen, det som är i gott skick. 7-åringen vill inte ha ”pojkiga” kläder och det förstår jag. Nu går hon i skolan och ser vad de andra barnen klär sig i. Ytterkläder köper jag i neutrala färger och dessa ärvs oftast.

  1. tessiesan

   Mammatill4- Nämen, så han och Kelly delar födelsedag? 🥰
   Jag förstår din dotter, det är klart att det blir ändring på stil och vad de gillar ju äldre de blir. Håller tummarna att vi har så lik smak som det går bara, hahaha 🤣🙌🏼 Kram

 3. Kornelia

  Love älskar allt med paljetter, regnbågsfärger och enhörning. Men älskar lika mycket alla typer av fordon och dinosaurier. Han går in på båda avdelningarna och väljer kläder och jag köper alltid det han själv väljer. Snoppen sitter kvar än. 😂

  1. tessiesan

   Kornelia- Men vilken tur 🤣🙌🏼 Ja, när de är stora nog (och har intresset) för att välja Själva så kommer de få göra det. Nu när det fortfarande är jag som väljer så passar jag på att matcha och färgkordinera dem så länge jag kan 🙈💕

stats