Tessie-san

Belle 7 månader

Tänk att min minsting redan hunnit bli 7 månader! Jag kan knappt tro det.

Igår den 24:e mars blev hon 7 månader gammal och hon kan redan så mycket. Allting går undan med henne, både vad gäller tiden och i hennes utveckling. Det är så himla kul att se och jag som mamma spricker ju av stolthet över allt hon är och allt hon kan.

♡ Hon är inte alls långt ifrån att knäcka koden med att krypa känns det som. Det är bara det att det inte går framåt. Bakåt däremot, det går bra 😉 Hon är inte riktigt upp på knäna än, utan det är mer en ålande variant hon kör.
Vi har ju köpt en gåstol åt henne som hon tycker jättemycket om. Vet att de inte är till för att ”lära henne gå” på något vis, att det tvärtom kan hämma utvecklingen, men det är inte det den är till för heller. Jag ser gärna att hon lugnar sig med att lära sig gå, det är ingen stress med det. Hon tycker däremot att det är väldigt kul att ”komma upp” och kunna ta sig fram på egen hand – och det gör hon verkligen med den. Det går undan när hon väl vill någonstans. Då blir det genast fart på henne och det ser ut som att hon kör en Flintstones-bil, hahah.

♡ Hon har blivit jätteduktig med att somna i sin säng. För ett par veckor sedan så började vi med att lägga henne i sängen uppe i tjejernas rum och 4/5 gånger somnar hon efter bara ett par minuter. Jättehärligt! Hon sover dock långt ifrån hela nätter – hon somnar vid 19.00 och sover i stort sett utan uppvak fram till 01-02 kanske, sen börjar det bökas… Vi har börjat ge henne vatten istället för ersättning på natten nu och det är troligen det som ”stör henne”. Vi är iallafall glada att nattningen funkar så bra nu, att sova hela nätter kommer förhoppningsvis om ett tag… (ja, drömma går ju)

♡ Hennes två små gryn i underkäken växer på och liknar riktiga tänder nu 😉 Känner i tandköttet att överkäkständerna också är på gång, så de kommer nog snart. Hon hjälper glatt till att borsta de två hon har varje dag ♡

♡ Hon har fortfarande kvar sina blå ögon och det verkar som att hon får behålla den färgen. Det vore så himla kul, sina vackra blå ögon, som hon ärvt av sin mormor ♡♡♡

♡ Jag tycker att hon har börjat lugna sig lite med maten nu, jämfört med hur hon varit tidigare. Är inte sådär jätteentusiastisk över mat just nu, kanske mer ”normalt” nu än tidigare 😉 Senast vi var på BVC kunde vi även se att hon lugnat sig lite på tillväxtkurvan också, men det är ju ganska vanligt i den här åldern när man är mellan flaska och introduktion av vanlig mat + att hon är mer rörlig nu och faktiskt gör av med mer energi.

♡ Hennes ”språk” har gått från endast aah:ande och ooh:ande ljud till mer ”gagaga”. Jag försöker få henne att säga mamma varje dag 😉 Vi får väl se vilket hon säger först; ”mamma” eller ”pappa”. Hon är en väldigt mammig tjej, men hon är minst lika pappig och lyser upp som en riktig solstråle så fort hon får syn på pappa när han kommer från jobbet ♡

♡ På tal om att le, så finns det nog ingen som är så otroligt glad och smile:ig tillsammans med oss som hon är, men hon är däremot väldigt sparsam med leenden till folk hon inte känner. Där är det helt tvärtom. Då nästan blänger hon istället, hahah. Men det är ju klart ett härligt ”godkännande” när de väl får leenden från henne – då vet man att hon gillar dem.

♡ Om hon får tag i något (t.ex väggarna i spjälsängen) så kan hon dra sig upp från rygg till sittande. Helt otroligt? Hon gör som ”sit ups” hela tiden i försök att komma upp utan något att hålla i sig i. Herregud, jag kan inte göra en enda efter förlossningen – men det är en annan historia. 

♡ Hon är väldigt nyfiken och vill vara med på allt. Hon är dessutom väldigt stark och har enormt starka nypor, så hon ”sliter sig fram” när det är något hon vill ha eller se. Kelly var alltid så försiktig när hon var bebis, men inte den här donnan inte 😉

 

Jag är så otroligt stolt över allt du är, gör och kan. Mammas godispralin, om du bara visste hur mycket jag älskar dig! ♡

 

Vi har ju alltid tagit nya foton varje månad, sedan hon föddes – som vi sedan ska göra till en tavla efter hennes första år. Det gjorde vi med Kelly också och det blev så himla fint! Så roligt att se alla månader bredvid varandra sen.

Här är alltså mars bilder, 7 månader gammal:

 

Sen kom det visst en till älskling som gärna ville hjälpa till att fixa och dona inför fotograferingen.
Lyxigt att ha sin egna stylist i sin storasyster 😉 ♡

 

Tänk att de har ett så fint och starkt band redan nu, vilken dröm att få växa upp tillsammans med en syster! ♡

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Aphrodite

    Men lilla stora tjejen. ?? det går helt galet fort, när man minst anar det kommer hon springa omkring och de två kommer jaga varandra ??

stats