Tessie-san

3 vegetariska rätter

Jag hade för första gången på många år ett nyårslöfte det här årsskiftet. Nämligen att äta mer vegetariskt.

Det var inget drastiskt beslut precis, jag har fasat ut kött lite mer och mer sedan ett par år tillbaka. Mest för att jag inte riktigt tyckt att det har varit så gott. En stor köttbit har jag nog aldrig riktigt suktat efter, jag är så känslig för fettsträngar och senor, så jag är lite kinkig överlag när det gäller kött på det viset. Nu när vi grillar så mycket på sommaren så har jag kommit på mig själv med att byta ut köttet mot halloumi eller lax, och sen är miljöfrågan en stor aspekt också, så jag känner att jag vill göra det lilla jag kan.

Jag har inte valt att bli vegetarian helt, jag kommer fortsätta äta fisk som innan (mer nu), och kommer äta både kyckling och kött om jag känner mig sugen, men att bara byta ut ett par rätter till vegetariskt gör stor skillnad för vår jord och då gör jag gärna det. Det finns så himla mycket goda vegetariska rätter, så jag känner inte att det är någon stor uppoffring egentligen.

Här kommer 3 goda vegetariska rätter jag hunnit med detta år. Säg gärna till om ni skulle vilja se fler ♡

 

Först ut är morotsbiff med rostad blomkål, keso och sparris. Och så hade jag på lite rostade pinjenötter och solrosfrön.
Man kan säkert göra jättegoda morotsbiffar själv from scratch, men jag nöjer mig gott och väl med dessa som kommer från frysdisken. Det finns olika varianter av dessa vegetariska biffar, men mina två favoriter är just morotsbiff och toscanska biffar. Rostad blomkål blev snabbt en ny favorit och nu äter jag det minst en gång i veckan!

 

Den andra rätten har vi här:
Linsgryta med kidneybönor och basilika, serverad med linspasta.
Jag mixtrade lite med den linssoppan jag gör ibland, gjorde den mer matig med mer linser och lite mindre vatten, sen la jag till kidneybönor och färsk basilika. Den skulle nog behöva lite mer kryddning dock, den blev något platt. Mer paprikapulver och vitlök nästa gång.

 

Den tredje rätten:
Bakad aubergine kryddad med salt, peppar, olivolja och vitlök tillsammans med rester från linsgrytan och en grönsallad till.

 

Varsågoda, tre små tips på vegetariska rätter.

Skulle ni vilja se mer så tryck gärna på like-hjärtat här under ♡

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats