Tessie-san

Omelett – lätt som en plätt

Efter timmar av plugg (vetenskapliga artiklar är numera min vardag), så hann jag givetvis bli riktigt hungrig. Slängde ihop min lätta, men ack så goda omelett i ett nafs. Visst nämde jag den för inte så länge sedan?

Använder iallafall:
1 helt ägg
2 äggvitor
1/4 röd paprika (brukar ha tomat men hade inga hemma)
1/3 kantareller
4-5 skivor rökt kalkon
Svartpeppar och citronpeppar efter behag

 
 
 
 
Sen har jag fått för mig att cocosfett är supernyttigt, så det steker jag i.

 
 
Sen hackar jag kalkonen, paprikan och kantarellerna grovt och blandar i den vispade äggsmeten. Vispa ihop allting och i med kryddorna – sen poff i pannan.
 
Det är inte svårare än så. Går supersnabbt och man blir mätt fort. Perfekt när man väntat lite för länge med att äta och man är sådär ont-i-magen-hungrig och oftast inte orkar hålla på med någon jobbig maträtt.
 
 
PUSS!
 
 
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Doh

    Hej! Tänkte bara tipsa om att det cocosfett du använder inte är särskilt nyttigt. Vill du ha ett riktigt nyttigt med bra fett, så ska du köpa kallpressad cocosolja. Ekologisk. Tex kung markatta. Riktigt nyttig, och går även ha som tex ansiktskräm då Cocos är antiinflammatoriskt. Finns på hälsohyllan i mataffär. 🙂

stats