Tessie-san

Dag 21. Min första fylla

Jag var runt 14-15 år när jag hade min första fylla. Hela tjejgänget skulle på fest hos “de stora sköndalarna”, som var ett gäng killar som bodde i Sköndal och var ett par år äldre än oss. Vi hade fått för oss att vi skulle köra tequila-race och hade köpt två stora flaskor att dela på. Vi var väl runt fem-sex stycken femtonåriga tjejer, så det tyckte vi var helt rimlig mängd att dela på…
 
Jag minns att jag satt i den stora soffan och försökte hinna med att köra i samma takt som de andra (som hade lite mer erfarenhet än vad jag hade när det gällde alkohol) och jag kände inte av någonting till en början. Så plötsligt var det någon som ropade att vi skulle dansa så jag slängde mig upp från soffan – och det var precis som att någon knockade mig rakt i ansiktet. PANG – sa det och allt slog till på en gång. Visste inte var jag var och hamnade iallafall på toaletten i timmar där jag spydde upp allt jag hade i magen. Sen kommer jag ihåg att vi skulle hem, men eftersom jag knappast var kapabel att åka någon buss så var det någon snäll grabb på festen som skulle skjutsa hem oss tjejer till Hökarängen. Han var dock livrädd att jag skulle spy ner hans bil, så jag fick en ICA-påse ifall att. Påvägen till bilen började mina kompisar retas med mig och frågade vart jag var och jag kände inte riktigt att jag var sugen på att skrika när jag hade fullt upp med att försöka hålla igen och inte spy, så jag började istället vifta med min ICA-påse för att visa att jag var med. Så började alla skratta. Och så gjorde dem hela vägen. De ropade på mig. Och jag vinkade med påsen. Så borta i skallen har jag nog aldrig varit.
 
När jag kom hem skämdes jag som en hund inför mamma. Trodde hon skulle bli riktigt förbannad, men det blev hon inte. Tror hon märkte hur mycket jag ångrade mig ändå. Dagen efter mådde jag så dåligt att jag inte trodde det var möjligt. När jag kom in till köket likt en zombie, tittar mamma på mig och ler och så frågar hon glatt “du, ska vi inte ha lite tequila-race ikväll?”
 
 
Det var alltså den första och absolut sista gången jag drack tequila. Bara lukten av det får mig att rysa – fortfarande än idag. Det var alltså där jag fick mitt smeknamn: Tessie-Tequila.
 
 
En femtonårig Tessie. Bilden är inte tagen den nämnda kvällen, men tror inte det finns något bildbevis och det kanske bara är tur 🙂
 
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats