Tessie-san

Lördagen from hell

Alltså, jag vet inte vart jag ska börja… Eftersom vi har planer på att sälja vår lägenhet inom en snar framtid så har vi börjat tänka lite smått i lite mindre renoveringsprojekt, såsom att byta ut köksbänken mot en ny snygg en. Vi tänkte därför ägna förmiddagen på IKEA för att hitta en bra bänkskiva och beställa hem den tillsammans med en installation. Låter ju busenkelt! Det visade sig att det inte var det… När vi först stod i valet och kvalet om vi skulle ta IKEA Kungens kurva eller IKEA Barkarby röstade jag på Kungens kurva. Den är mycket större och bättre tycker jag. Men blev snabbt nedröstad då det skulle ta närmare en timme att åka dit och bara tjugo minuter till Barkarby från oss.
 
Vi sätter oss på pendeln mot Bålsta och precis när dörrarna slår igen så byter de skyltningen till Häggvik. Det är inte ens åt samma håll. Kul jul. Så vi hoppade av i Solna och kollade upp närmaste resväg därifrån. Det visade sig att vi kunde ha fortsatt på tåget mot Häggvik och istället hoppat av i Sollentuna och ta en buss därifrån. Så vi gör det, hoppar på nästkommande tåg. Den åker en station och säger att det är avstigning för samtliga, för tåget ska vända mot centralen. Så där står vi ännu en gång på en station och väntar på tåget som ska komma efter. Men eftersom människor är dumma i huvudet så sitter de kvar på tåget även om chauffören har ropat “vänligen observera – detta tåg tas ur trafik, var god lämna tåget” för femtioelfte gången. Efter ett otal minuter kommer det äntligen ett nytt tåg – som får köra in på andra sidan plattformen eftersom tåg nummer ett fortfarande står kvar och ropar att folk ska “vänligen observera…”
 
Hoppar på tåg nummer tre och kommer fram till Sollentuna. Väl där hoppar vi på en buss som skulle ta en halvtimme. Kul jul igen. När vi kommer fram till skit-IKEA Barkarby så är halva Sverige redan där. Jag har aldrig varit med om så mycket folk på samma plats på samma gång tidigare. Aldrig. Vid det här laget var vi så hungriga att vi gick direkt till restaurangen, om jag inte skulle få någon mat i magen hade jag börjat gråta. Men om vi tyckte att det var mycket folk inne på varuhuset så var det ingenting emot hur det var på restaurangen… Vi vägrade ställa oss i den där minst hundra meter långa kön för ett par köttbullar så vi bestämmer oss istället för att gå och äta på Max på andra sidan motorvägen – rusar genom hela helvetes-varuhuset (som förövrigt inte har en enda genväg till kassorna, utan man måste gå förbi varenda lilla jävla skitavdelning med allt ifrån fula billiga ramar till soffor och bestick) och kommer tillslut ut och bort till Max. 

Trodde att jag skulle kännas mig lugnare och gladare efter att vi ätit, men det kändes helt tvärtom. Jag hade verkligen ingen lust att rusa runt inne i den där förbannade butiken igen så vi gick istället till bussen och åkte hem. Över två timmar dit, cirka en timme hem och med helt tomma händer. Lyckat va? Vi tänker beställa hem allt från nätet istället och hoppas att det blir bra så.

 
 
Ser ni hur onskefull den här bilden ser ut. Det är precis så jag känner för IKEA Barkarby. Varje gång jag varit där har något gått fel. Ska aldrig sätta min fot där igen. Blääää.

För att trösta oss lite så gick vi istället av vid Kungsholmen och shoppade lite kläder. Jag fick med mig både ett par byxor och en jacka, så den här lördagen inte skulle gå helt till spillo 🙂 Pjuh!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats