Eftersom jag faktiskt inte är någon mästerkock så tänkte jag hoppa att köra något matrecept och tar något jag däremot är kung på – efterrätter! Idag har jag knopat ihop en hallon- och blåbärspaj – givetvis med vaniljsås. Vi köpte dock vaniljsåsen färdig, någon måtta får det väl ändå vara? Den här pajen går jättefort att göra och du kan förbereda degen innan och lägga i bär och lock och sedan grädda precis innan gästerna kommer.
Jag använde mig utav dessa ingredienser, dock utan några exakta mått eftersom jag gick lite på känn:
2,5 – 3 dl vetemjöl
1 – 1,5 dl strösocker
1 msk bakpulver
175 g smör
3 msk vatten
250 g blåbär
125 g hallon
Vaniljsås
Florsocker
Börja med att blanda vetemjöl, strösocker och bakpulver i en skål.
Skär sedan ner smör i skivor och ett par matskedar vatten. Jobba sedan ihop degen och ställ den i kylen i ett par minuter för att lättare kunna arbeta med den.
Tryck sedan ut 2/3 av degen i en form (min är ca 30 cm i diameter) och grädda i mitten av ugnen i ca 8-9 minuter.
Häll i blåbären och de färska hallonen. Strö över lite socker och resten av degen som ett luftigt lock och sen tjoff in i ugnen i 20 – 30 minuter till.
Pudra över lite florsocker på toppen och servera med grädde eller i vårt fall vispad vaniljsås. Ät med någon du tycker om, då blir det som godast <3
Hoppas det smakar <3
Gott, älskar paj
Åh jag älskar hallon- och blåbärspaj!
ser otroligt gott ut
ååå ser super gott ut!
åh så gott det såg ut!
Mumsss, VAD GOTT det såg ut!!!
Åh vad gott!
Åh, så gött
Kanske man skulle ta och prova