Eftersom jag faktiskt inte är någon mästerkock så tänkte jag hoppa att köra något matrecept och tar något jag däremot är kung på – efterrätter! Idag har jag knopat ihop en hallon- och blåbärspaj – givetvis med vaniljsås. Vi köpte dock vaniljsåsen färdig, någon måtta får det väl ändå vara? Den här pajen går jättefort att göra och du kan förbereda degen innan och lägga i bär och lock och sedan grädda precis innan gästerna kommer.
Jag använde mig utav dessa ingredienser, dock utan några exakta mått eftersom jag gick lite på känn:
2,5 – 3 dl vetemjöl
1 – 1,5 dl strösocker
1 msk bakpulver
175 g smör
3 msk vatten
250 g blåbär
125 g hallon
Vaniljsås
Florsocker
Börja med att blanda vetemjöl, strösocker och bakpulver i en skål.
Skär sedan ner smör i skivor och ett par matskedar vatten. Jobba sedan ihop degen och ställ den i kylen i ett par minuter för att lättare kunna arbeta med den.
Tryck sedan ut 2/3 av degen i en form (min är ca 30 cm i diameter) och grädda i mitten av ugnen i ca 8-9 minuter.
Häll i blåbären och de färska hallonen. Strö över lite socker och resten av degen som ett luftigt lock och sen tjoff in i ugnen i 20 – 30 minuter till.
Pudra över lite florsocker på toppen och servera med grädde eller i vårt fall vispad vaniljsås. Ät med någon du tycker om, då blir det som godast <3
Hoppas det smakar <3
Kanske man skulle ta och prova 🙂
Åh, så gött 🙂
Åh vad gott!
Mumsss, VAD GOTT det såg ut!!!
åh så gott det såg ut!
ååå ser super gott ut!
ser otroligt gott ut 😀
Åh jag älskar hallon- och blåbärspaj!
Gott, älskar paj 😀