Tessie-san

1-årskontroll och Baby Peanut

Häromdagen var det dags för Belles 1-årskontroll på BVC. Hon skulle egentligen få två sprutor också, men eftersom hon varit lite snorig och hängig så sköt vi på det till nästa vecka istället.

Vi kollade hennes längd, vikt och huvudomfång som vanlig, och gick igenom vad hon kan och vad hon lärt sig.
Längdkurvan fortsatte i samma linje men viktkurvan har lugnat ner sig lite. Hon har ju alltid legat lite högre på den, och det är vanligt att den stannar till lite när de börja röra sig mer – och det gör hon ju verkligen, så det var inte så konstigt.

♡ Hon är nu 1 år och en vecka och kan gå utan stöd. Hon tar mestadels hjälp av möbler eller oss när hon tar sig fram, men släpper mer ofta och tar ett par steg själv åt gången.

♡ Det är en riktig liten klättrare vi har här och hon ska upp på ALLT. Soffan, stolar, bänkar, hyllor… hon är fullständigt livsfarlig, så det gäller att vara med h e l a   t i d e n.

♡ Det pratas massor, men de orden vi hittills förstår är: mamma, tack, mer, igen. Sen har hon ett helt eget språk vi inte riktigt kan tyda helt än 😉
Hon förstår det mesta vi pratar om och svarar nej genom att skaka på huvudet och ja genom att nicka eller sträcka upp händerna (om hon vill komma upp eller följa med).

♡ Hon är världens krambjörn och gillar att gosa in sig riktigt länge i mysiga kramar. Gillar hon en leksak, gosedjur eller docka så kramar hon om den och lägger huvudet på sne på den. Det är det gulligaste jag har sett i mitt liv.

♡ Blir hon ledsen eller besviken (ofta i samband med att Kelly snor någon leksak av henne), så slänger hon sig dramatiskt på golvet med armarna ut och huvudet neråt. Sitter hon upp brukar hon slänga sig bakåt istället. Men det brukar snabbt gå över och så är hon glad igen.

♡ Det roligaste som finns är när storasyster Kelly busar med henne, de två kan börja skratta tillsammans sådär så det smittar av sig till alla andra i hela rummet. Bubblande, hjärtligt skratt ♡

 

De hann leka en liten stund i väntrummet på BVC och gick raka vägen till köket.
Det är en favoritlekplats hemma hos oss också. De har ju sitt lilla café nere i lekrummet hemma och där lagas det paj, köttbullar och glass på löpande band.

 

 ♡

 

Fick ett så roligt sms häromdagen från Molly.
Hennes dotter Alice hade sagt “Mamma! Tessies nya barn ska heta Peanut!”
Varpå hon skrattade och svarade “näää, det tror jag inte”
“Men jo, hon skriver det på varenda bild på Instagram!” svarade Alice tillbaka.

Haha, så gulligt. Ja, det kanske är lätt att tro det, men Baby Peanut är ju bara ett smeknamn på vår lilla Baby 3.
Precis som vi kallade Kelly för Pickis och Belle för Mini i magen, så kallar vi Baby 3 för Peanut. Men varför Peanut?

Jo, för att mitt främsta gravidcraving denna graviditet har varit M Peanuts, så Caroline kom på smeknamnet Baby Peanut – och jag tyckte det var så roligt och lät så gulligt, så då blev det så.

Jag lovar att vi har andra namn när vi väl får träffa vår lilla älskling ♡

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats