Tessie-san

Vi binder våra egna blomsterkransar

Då var det äntligen midsommar! En av våra mysigaste högtider vi har! Vi har ju spenderat våra senaste midsomrar på Nicklas landställe ute på Gräddö, Nabbo – och skulle så även göra detta år, men det blev tyvärr inställt och vi började fundera på vad vi skulle göra istället. Vi var inne på att ta en heldag på Gröna Lund, det lär ju inte vara mycket folk där en dag som denna? Men så tittade vi på väderleksrapporten som visade störtregn hela dagen och då är inte ens Gröna Lund kul… Så när min kusin Rickard skrev och sa att de kommer komma ner till Stockholm nu över midsommar så var vi snabba med att bjuda in dem hem till oss på lite midsommarlunch.

Vi har visserligen dukat upp lunchbordet inomhus (för det regnar lika mycket här), men det blir nog mysigt ändå. Så länge vi har våra blomsterkransar!

Det är något som är så himla mycket midsommar för mig. Det spelar nästan ingen roll vart vi firar midsommar eller på vilket sätt, men att binda min egna blomsterkrans – det får jag inte missa! Eftersom sommaren började så extremt tidigt i år så har ju de allra flesta blommorna ute redan överblommat, så det var ingen idé att gå ut och plocka midsommarbuketten som vi brukar, utan vi köpte hem lite blommor igår istället. Nu på förmiddagen satte vi oss och band våra kransar – Kelly och jag. Vill såklart fortsätta denna fina tradition med henne och lillebror/lillasyster i framtiden ♡

 

Jag brukar bara använda mig av blommor och fiskelina när jag binder min krans, men eftersom jag inte visste om blommorna vi köpt skulle räcka, så gjorde jag för första gången en krans med björkris som bas – det blev väldigt bra ändå! Fyra buketter krysantemum räckte precis till en och en halv krans + tre små minibuketter vi ska dekorera bordet med.

 

Kelly satt med i mitt knä och hjälpte mig. Väldigt spännande tyckte hon!

 

Började med att göra kransar av björkriset med hjälp av fiskelina. Sen klippte vi av blommorna och la i varsina högar, sen var det bara att binda ihop dem – en minibukett i taget.

 

Och voila! Såhär tjusiga blev dem när vi var klara! Nu kan vi kicka igång midsommar 2018 på riktigt! ♡

 

 

Önskar er en riktigt Glad Midsommar! ♡

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats