Tessie-san

Vi bakar macarons… eller?

Det var ett tag sedan vi gjorde en bakvideo, tjejerna och jag. Så idag när vi skulle baka macarons så tänkte vi att vi kör. Det är såklart lite mer jobb att hinna filma små snuttar samtidigt som man bakar med två barn, men det är alltid kul sen i efterhand när jag klippt ihop det till en liten film. De vill titta om och om igen ♡ Vill ni se filmen så la jag upp den på min Instagram nu ikväll – heter Tessiesan där.

Så idag var det alltså två utmaningar – baka med två barn OCH vi skulle göra macarons för första gången någonsin.

 

Nu är det faktiskt så att det var inte bara första gången jag någonsin provat på att göra macarons, jag har heller aldrig gjort maränger – är inget fan av maränger så har ingen koll på hur rätt konsistens känns när den är färdigvispad – så jag borde ha förstått att det kanske var en lite för stor utmaning denna söndag, men vi blandade glatt på. Och tjejerna slickade visparna när jag tyckte det var lagom marängigt.

 

Vi fortsatte med florsocker och mandelmjöl… och tyckte kanske att det var lite väl löst…

 

Det visade sig snart att det var aaaalldeles för löst vispat och det blev bara soppa av alltihop. Försökte vispa till det hårdare i efterhand, men det var kört när florsockret och mandelmjölet redan hade blandats i.

 

Men eftersom vi redan hade använt cirka 318 stycken äggvitor så ville vi ändå slänga in dem i ugnen för att se hur det skulle gå – hoppet lever vidare.

 

Ja, något bättre blev de kanske, men inte mycket. De gick dessutom inte att få bort från bakplåtspappret heller…

 

Men som den bullmamman jag är – så hade jag en reservplan – och plockade ut lite kladdkakemuffins vi haft i frysen. Nu hade vi iallafall något att dekorera med smörkrämen vi färgat i pastellfärger och det var tjejerna så nöjda med ♡

 

Macarooooons turns into kladdkakecupcakes – TADAAAA!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats