Mitt nyårslöfte var ju att äta mer vegetariskt, och det är verkligen något jag tagit till mig under året. Jag har inte valt bort allt kött, men jag har verkligen minskat på det och gjort fler vegetariska rätter. Har fått väldigt mycket tips och inspiration från fina Gabriella Joss som lagar mycket veg.
Häromdagen tipsade hon om en rätt hon gjort med morotsbiffar och en ljummen bulgursallad och det såg så gott ut, så jag ville prova det till hela familjen idag. Gjorde en liten egen variant och det blev så himla gott!
Belle slukade bulgursalladen, men var inte så förtjust i biffarna. Kelly är ju inte sådär jättestor i maten, men hon åt ändå av allt. Både JP och jag älskade det, så det kommer vi göra fler gånger, fast kanske med lax som alternativ för Belle som inte gillade biffarna.
Bulgursalladen är gjord på:
Bulgur (nähe?)
Gurka
Tomat
Majs
Flingsalt och pressad citron
Biffarna gjordes på:
Riven morot
Riven halloumi
Ägg
Ströbröd
Olivolja
Det tipsades om hummus till, men det glömde vi köpa, så vi tog en klick gräddfil istället.
Oj, så gott det var! Ni måste prova ♡