Tessie-san

Umeå – del 1

Hej på er, hur har ni det ute i värmen?
Igår var det riktigt hett ute, så tjejerna och JP spenderade mesta tiden i poolen på uteplatsen. Jag packade upp resväskan och körde tre tvättar, packade upp necessärer och kläder igen. Jag får ingen ro i kroppen om resväskan står där ouppackad, så det var lika bra att få det gjort på en gång. Jag undviker gärna den värsta hettan just nu, jag är ju ändå gravid – även om jag glömmer det ibland.

Tänkte att jag skulle dela med mig lite av resan till Umeå iallafall. Belles allra första resa!
Jag delade upp den i två delar, för annars somnar ni nog… Det är svårt att inte ta en miljon bilder när vi gjort så mycket kul tillsammans med kusin Noah, så det fick bli två delar.

Eftersom det blir en hel del packning med två vuxna och två barn i en vecka så valde vi att ta bilen. Även Romana (min kusin Rickards mamma) följde med oss.
Det blev trångt, men det gick. Finns det hjärterum…

Bilturen upp gick sådär. Båda tjejerna blev åksjuka i omgångar, det har de aldrig blivit förut, men jag tror att värmen bidrog lite till det. Vi åkte tidigt på morgonen och efter ett par stopp för lunch, kisspauser och sträcka-på-benen så kom vi fram vid 15-tiden.

 

När vi kom fram blev det kramkalas!
Det är alltså min kusin Rickard, hans Emma, deras son Noah – som är tjejernas kusin (egentligen syssling, men ni kan läsa mer om varför vi kallar honom för kusin här) och deras hund Caesar som bor där.

Sen slängde vi kläderna och hoppade i poolen på deras uteplats. Eller iallafall barnen ♡

 

Gosungarna – Noah och Belle ♡
Båda födda 2018, men ändå ett halvår emellan.

 

Det var väldigt skoj att leka med alla Noahs leksaker! Vi märkte att vi saknar aktivitetsleksaker till tjejerna, såna som plingar och låter. Han hade t.ex en traktor med tillhörande släp som hade små djurfigurer på som lät sina olika djurläten – den älskade både Kelly och Belle. Får kika på lite sånt till en viss 1-åring som fyller år snart!

 

Väldigt roligt att passa boll med Rickard ♡

 

Vi badade varje dag. Antingen vid sjön, vid havet eller i poolen. Vi prickade ju in den varmaste veckan på året och det var klart man ville svalka sig.

Här var vi på väg till Nydalabadet.

 

Småttingarna (Noah och Belle) sov lite siesta i skuggan.

 

Vi grillade en hel del. Hamburgare, halloumi, majskolvar och spett. Till det gjorde vi sallader och hade kalla såser.

 

Förutom när barnen sov. så var det aldrig en lugn stund. Så himla kul att se hur de börjar leka mer och mer tillsammans, och gav pussar och kramar till varandra då och då. Kärlek ♡

Här mumsades det på minijordgubbar från deras lilla jordgubbsland. Det och körsbär från trädet åt vi hur mycket som helst av.

 

 

Vi köpte en såpbubblemaskin på Rusta ♡

 

Deras hund Caesar må vara en stor hund, men han är verkligen världens snällaste.
Jag är hundrädd annars, men känner mig ganska lugn med honom. Försöker att inte överföra min rädsla till barnen för det är inte rättvist. Vi försöker lära tjejerna att man alltid ska respektera djur och aldrig jaga eller hetsa, även om man vill leka.
Kelly gick mellan att vara lite rädd för Caesar och att älska att klappa honom. Lite fram och tillbaka. Jag hittade henne dock såhär flera gånger, då hon klappade honom snällt och satt och hade egna “diskussioner” med honom ♡

 

Här badade vi i havet. Det var en liten bukt med plats för båtar på vänster sida.

 

Family ♡

 

Jag frågade om jag fick ta en familjebild på de andra också och den ville prompt Kelly vara med på 😉

 

Efter badet gick vi upp och åt lite melonmellis. Belle åt upp halva burken med melonhalvor själv hon 😉

 

Tror vi stoppar där, annars somnar ni.

Vi var ju där i lite mindre än en vecka, men ändå hann vi med en hel del. Bara att hänga på uteplatsen tillsammans är ju sådan härlig kvalitetstid som vi längtat så mycket efter. Det blir ju så när vi bor så långt bort ifrån varandra. Då suger vi ut det mesta ur den lilla tiden vi har.

Får se om jag hinner med del 2 lite senare idag. Vi ska åka och storhandla, bada i poolen ett par gånger till och leka med barnen på gården idag, så vi får se vad som hinns med.

Puss så länge ♡ Glöm inte att trycka på lilla like-hjärtat om ni gillar inlägget, det betyder så mycket ♡

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats