Tessie-san

Triss i påskkärringar

Glad Påsk! ♡
Skärtorsdagen idag och det är dags för alla små påskkärringar att åka till Blåkulla. Jag minns tillbaka på alla de gånger jag klädde ut mig till påskärring tillsammans med min kusin Rickard, och hur vi gick runt till alla grannar på deras gård med egengjorda påskkort som vi gav och önskade glad påsk i hopp om att få lite godis eller småpengar. (Undrar om inte Rickards mamma Romana har kvar någon bild från det?)

Idag kommer vi inte gå ut och knacka på några dörrar av flera skäl än ett, men vi har ändå lekt påskkärringar här hemma. Kelly hann knappt komma ner i vardagsrummet imorse innan hon slet ner förklädet och sjalen som låg i deras klädhögar på bordet. Hon var såå taggad på att få klä ut sig.

Med dessa härligt färgglada bilder vill vi önska er alla en riktigt Glad Påsk! ♡

 

Påskkärringarna ville ta en mellispaus med puuro i soffan efteråt. Alla våra barn har alltid älskat puuro (alltså gröt i en sådär förpackning), och vi har alltid ett helt lass med olika smaker i kylskåpet.

 

Som ni vet så älskar jag ju tillbakablickar och att ta foton på samma ställe/vid samma tidpunkt fast olika år, så jag vill givetvis visa er tidigare års påskkärringar.

Se så stora de blivit, och sååå små de var ♡

Här var förra året 2020:

 

År 2019:

 

Och 2018:

 

 

Önskar er en trevlig skärtorsdag, och safe flight (till Blåkulla)! ♡

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Linnéa

  Vill inte vara trampa på tårna (och du kanske har koll på detta i vilket fall) men puuro är bara det finska namnet för gröten. Står ju på flera språk på förpackningen 🙂

  1. tessiesan

   Linnéa- Haha, jag vet! Jag är kvarts finsk (min fina mormor kom från Finland) och vi brukar skoja om olika finska ord och uttryck här hemma, och det bara blev så att vi kallar dem puuro istället för gröt 😉

   Tack! Stor kram ♡

stats