Tessie-san

Påskafton och äggjakt

Hej kompisar, hur har ni det? Hur har ni firat er påskafton?

Vi fick besök av Kellys farmor och farfar på förmiddagen och under tiden de hängde med henne så passade vi på att packa alla väskor (det blir verkligen alltid mer än vad man tror när man ska packa för ett barn också) och åka iväg på lite sista ärenden innan resan. Kelly har växt ur alla sina sommarskor märkte vi nu när vi skulle börja packa, så det var vi tvungna att gå på jakt efter, samt lite nödvändigheter på Apoteket.

Innan vi åkte iväg fick Kelly öppna påskägg från dem. Hela två påskägg och en påskpresent fick hon! Äggen var fyllda med söta påskkycklingar (från när hennes pappa var liten ♡) som vi hängde upp i påskriset, söta strumpor och ett par ballerinamockasiner. Så gulligt av dem, Kelly tackar så mycket!

 

 

Solen sken så härligt och väldigt mycket av snön hade smält ute, så nu var det grusiga vägar vi gick runt på. Jag lät mina vinterboots stå kvar på skohyllan och tog istället mina nya glittriga vårskor jag köpte i London. Åh, så härligt att få byta till dem, äntligen!

Linnéa sms:ade och frågade om hon kunde komma över på fika precis innan vi skulle dra, så jag sa att hon gärna fick komma och möta upp mig i Port 73. Så hon följde med mig runt på mina ärenden och JP gick och tränade under tiden. Så mysigt med en spontan shoppingtur med en vän ♡

 

När vi kom hem igen och farmor och farfar gått hem startade vår andra äggjakt. Hela familjen hade ett ägg gömt någonstans i huset och vi fick ledtrådar om vart genom att fråga “fågel, fisk eller mittemellan?” och sedan hintar om det “blev varmare” ju närmare man kom eller “blev kallare” när man gick åt fel håll.

Det var lite för avancerat med fågel, fisk eller mittemellan för Kelly, så vi fick hjälpa henne lite med att peka åt det hållet hon skulle gå. Påskharen hade gömt hennes ägg bakom gardinen i vardagsrummet och det var med stora ögon hon sprang fram och plockade ner ägget.

 

Vi satte oss i soffan och så fick hon öppna upp sitt påskägg. I det låg det en Disney-prinsessa med en snöglob. Förra påsken fick hon Törnrosa med en snöglob och i år fick hon alltså Askungen. De här ljuvliga samlarobjekten finns på Disney store, men endast online (eller på Disneyland) och jag tycker de är så himla fina – det blir en riktigt läcker samling om man ska ha allihopa, tror det finns 6 stycken totalt.

Hon blev mycket fascinerad av glittret som föll inne i snögloben när pappa hjälpte henne att skaka den ♡

 

Mitt påskägg låg gömt i en skål i köket och JPs låg längst upp på taket på vitrinskåpet ♡ Bra jobbat, påskharen!

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats