Tessie-san

Packat BB-väskan

Nu har jag äntligen fått rumpan ur vagnen och packat BB-väskan.

Graviditeten beräknas just nu som fullgången, och det kan faktiskt sätta igång närsomhelst. Vi hoppas såklart att han/hon håller sig kvar därinne tills vårt planerade snitt (som är om 12 dagar), men det är ju ingen garanti och då är det såklart skönt att det mesta är redo inför om vi måste åka in tidigare.

Jag gjorde en lista med bra-att-ha-med-sig-saker och bockade av allt en efter en. Jag tror inte att jag har glömt något nu, men om ni kommer på något, får ni gärna tipsa mig!

 

 

På min lista står följande:

Till mig:
Pyjamas
Tofflor
Trosor
Strumpor
AmningsBH:ar
Leggings
Lång tröja
Amningslinnen

Tandborste/tandkräm
Deodorant
Ansiktskräm
Hårborste
Tofsar
Lypsyl
Ögonbrynspenna
Laddare

Amningsnapp
Amningsskydd
Kräm till bröstvårtorna
Pads till bröstvårtorna
Bröstpump?

JPs ombyten

Till Baby:
Bodys
Byxor
Pyjamas
Mössor
Strumpor
Tjocktröja
Mjukisbyxor
Filtar
Nappar
Nalle
Babynest
Minihanddukar (kräkdukar kallar vi dem)

 

 

Till Baby:
5 st bodys
4 st byxor
2 st pyjamaser
1 st tjocktröja
1 st mjukisbyxor
3 st mössor
4 st strumpor
1 par handtossor
1 par tossor
2 nappar

 

Det är väldigt neutrala färger på alla kläder eftersom vi inte vet om Baby är en flicka eller pojke. Samtliga av dessa kläder har både Kelly och Belle haft när de var nyfödda. Tjocktröjan + byxorna var deras resa-hem-kläder, båda två ♡

Den blå bodyn har dock ingen av dem haft. Den köpte JP i LA när vi väntade Belle. Eftersom Kelly var så liten när hon kom, så tänkte väl han att vår andra bebis också skulle vara liten så han köpte den i storlek 44 – men så kom Belle och vägde mer än 1 kg mer än Kelly och kunde absolut inte ha plagg i storlek 44. Vi gick direkt upp på 56 med henne tror jag ♡

Nu väntas ju Baby 3 vara lite större också, så den kanske inte kan användas den här gången heller, men tar med den ändå. Är det någon gång den KAN användas så är det väl när bebis är precis nyfödd isåfall 😉

 

Det enda som jag inte packat än är mobilladdare. Vi har bara två stycken och de är igång hela tiden här hemma känns det som, så den får åka ner i väskan innan vi åker in.

Är det något ni tycker jag har glömt att packa ner? Säg gärna till!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Kornelia

  Jag tycker mest att du har med dig sjukt mycket saker! När Love föddes hade jag med mig två ombyten till mig (klädde på mig först när vi åkte hem, bodde i sjukhusrocken) och två ombyten till Love (han hade pyjamas på sig på sjukhuset, hade tagit med mig ett ombyte i 50 och ett i 56 men han var ju så gigantisk att knappt 56 räckte!).

  1. tessiesan

   Kornelia- Ja, det kanske är lite mycket ombyten, men eftersom det kommer bli snitt kommer vi stanna kvar lite längre än normalt och då känns det bra att det finns ombyten nog.
   Men troligen kommer allt inte användas, det är ju mycket hud mot hud den första tiden och jag brukar inte heller ta av mig rocken förrän det är dags att åka hem 😇

  1. tessiesan

   Frida- Hehe, är inte så mycket för godis. Men lite choklad tackar jag inte nej till.
   Får dock inte äta något förrän efter snittet är gjort, så behöver inte buffra upp med något innan 🙂

 2. Stina

  Jag hade med hårda badtofflor, om man inte vill vara barfota i duschen är det ju superbra! Egen tvål, schampo och bodylotion är också ganska trevligt, särskilt om man duschat sig med operationstvål innan!

  1. tessiesan

   Stina- Ja, det kan ju vara en bra idé! Jag har dock alltid haft så ont efter snittet, så har mest bara duschat av mig snabbt på BB. Inte orkat tvåla in och tvätta hår och smörja in hela kroppen osv

   1. Stina

    Ja, det är klart. Vi blev kvar i 4 dagar på BB då vår dotter inte gick upp i vikt, så blev flera duschar för mig och är en riktig torris så behöver verkligen lotion (hon är född 12 augusti -18 så hittade din blogg när du var gravid med Belle!)

   2. Stina

    Ja det förstår jag. Och för oss som blev kvar i 4 dagar var det guld värt (är en torris som får eksem av fel tvål).

stats