Tessie-san

Omöjliga nattningar i värmen

Är det meningen att jag bara måste gilla läget och acceptera att nattningarna numera tar +45 min ? Vi som hade det såååå enkelt här nu ett bra tag, och alla tre somnade inom 10-15 min.

Det är så varmt och kvavt hos oss, speciellt på övervåningen där sovrummen är – och det gör att det är mycket svårare för barnen att somna. I två kvällar i rad har Harley gått bananaz, igår fick JP gå ut med honom i vagnen och idag tog han med honom ner i lekrummet (vi har stora fåtöljer därnere) där det är mycket svalare, för han levde rövare så fort vi kom in i sovrummet så det skulle aldrig gå. Sen tog det ändå 45 minuter innan Kelly kunde somna, pga värmen.

Jaja, det är väl bara såhär det är just nu. Allt går i vågor, inget varar för evigt.

Harley är ju vår lilla tupp och han vaknar innan man trodde att det var möjligt – varje morgon. Däremot har tjejerna kommit in i en ny fas där de gärna sover vidare lite längre. Det vore ju skönt om allihopa sov ungefär lika länge, men den dagen kommer nog också ska vi se.

Hur går nattningarna hos er nu när det varit så varmt? Säg inte att vi är ensamma om detta!

 

Såhär glada såg mitt busgäng ut imorse på vägen mot förskolan.

 

Imorgon är det äntligen freeedag, hurra! ♡

Har ni några roliga planer i helgen?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Linnea

  Vi hade samma problem… till vi köpte en flyttbar AC. Innan hade vi kanske 25-30 grader vid nattning. Men nu hsr vi lyckats kyla ner rummet till ca 19 grader. Den AC vi hsr är väldigt högljudd så den funkar mestadels som förebyggande kyla ner. Men det går inte att ha den igång när barnen sover. Så dessvärre blir det varmt efter ett par timmar igen (solen ligger på i barnens rum)
  Men perfekt att sedan flytta vidare till vårat sovrum så vi får det kallt när vi ska sova 👌
  Hoppas det blir bättre för er snart ❤

  1. tessiesan

   Linnea- åh, men det är ju inför nattning det skulle behövas. Ska kolla in en sån, våra två fläktar gör inte mycket nytta 😅

 2. Carola

  Vår övervåning är också galet varm men för tre år sedan tröttnade vi på att inte kunna sova och investerade i en luftvärmepump som vi använder som luftkonditionering och sen dess så har vi svalt och skönt så alla sover bra. Så mitt tips är att investera i en sådan, sååå värt att kunna sova när det är varmt.

 3. Carro

  Vi har det också väldigt varmt på övervåningen, det är väldigt kvavt. Men nattningen går ändå ganska bra för barnen är så trötta.🙈😅 Vi bodde ju i lägenheten innan men vi köpte Radhus (nyproduktion) och flyttade in för snart 6 månader sedan. 😊 men jag vet att grannen bredvid de har också väldigt varmt och går ut med sina barn innan läggning.

  1. tessiesan

   Carro- Vad skönt för er att det funkar! Vi gjorde så hela förra sommaren, vi tog nattningen ut på kvällspromenaden så fick de somna däri. Det gick inte inomhus.

   1. Carro

    Ja jag minns att du bloggade om det då. 🙂 Däremot så vaknar mina oftast på natten eller iaf min yngsta hon sover aldrig hela nätter. 🤷‍♀️😅

    1. tessiesan

     Carro- hehe, och ändå är vi här igen året efter 🙈
     Åh, been there, kämpa på ❤️ Nu sover alla tre (peppar peppar) igenom hela nätterna, förutom att Harley vaknar innan 05.00 numera… 🥳😆

stats