Tessie-san

Oliver Frankie

Jag har aldrig förstått när andra har sagt att de inte riktigt är säkra på vilket namn bebisen ska få innan det föds – ”för man vet ju inte om hen ser ut att passa med det namnet”: Vi har ju alltid bestämt namn långt i förväg och så är det det namnet till 100%. Men den här gången blev det helt annorlunda.

Under en väldigt lång tid i graviditeten så hade vi bestämt oss för namnet Jack som pojknamn. Jag har alltid tyckt om Jack och haft det som en storfavorit länge. Även Oliver har funnit där på en varm plats i mitt hjärta, så tanken var att han skulle få heta Jack Oliver. Jack som förnamn och Oliver som andranamn. Men när han kom så var han inte alls någon Jack, och det var en så himla konstig känsla. Det är så himla out of character för mig att inte ha namnet bestämt sedan länge, men vi båda kände att nej, han var ingen Jack. Inte ens som andranamn.

Sen från ingenstans så sa JP; ”men Frank då?” Åh, så gulligt! Jag hade faktiskt föreslagit Frank tidigare under graviditeten men det blev avfärdat på en gång då. Nu inne i förlossningsdimman blev vi helt kära i namnet Frank, och vi började kalla honom för det hela första dygnet. Vi testade hur det kändes i munnen. Frank blev ganska snart till Frankie istället och det var om möjligt ännu gulligare tyckte vi. Vi har ju tydligen en förkärlek till namn som slutar på y/i/ie (Kelly, Belli, Harley).

Men att ge honom Frankie som förnamn kändes ändå inte hundra procent, så det bestämde vi att han skulle få som andranamn.

Jag började istället prova på att kalla honom Oliver varje gång jag tittade på honom, och för varje gång jag sa det – desto mer blev det han. Det kändes riktigt bra i magen och det kändes helt rätt för honom. Oliver, min fina Oliver ♡ Tycker dessutom att det fungerar så himla bra med alla syskons namn – Kelly, Belle, Harley och Oliver.

Så här har vi hans namn Oliver Frankie – den sista pusselbiten som kom och gjorde vår familj komplett. Vi älskar dig oändligt mycket, och är fruktansvärt glada att det var just du som kom! Världens finaste lillebror ♡

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Olivia

    Oliver är gott tycker ja men inte i olja. Kommer alltid till att tänka på det då min kusins barn heter det och blir lite förtjust var gång.

stats