Tessie-san

Mitt 2019

Gott nytt år på er!
Vi har ju haft vårt nyårsfirande på dagen och nattade tjejerna för någon timme sedan. Vi får se om de vaknar av allt ljud vid 12-slaget, jag gissar faktiskt på det.

Tänkte bara kika in här och publicera den här listan jag gjorde tidigare – mest för att den ska hamna på rätt del av året, nu när vi går in i 2020 om ett par få timmar.

Så här har vi min nyårslista 2019!
Låna den gärna ♡

 

Gjorde du något 2019 som du aldrig gjort förut?

Jag har ju varit mammaledig med Belle största delen av det här året, så det måste väl vara alla “första gånger” man gör tillsammans med ett syskon.

 

Vilka länder besökte du?

Vi åkte till Zakynthos, Grekland i början på augusti, straxt innan Belle fyllde 1 år. Hennes första utomlandsresa och Kellys 3:e.
Det var väldigt varmt, men otroligt vackert. Tjejerna var överlyckliga över att få träffa Bamse!

 

Är det något du saknade år 2019 som du vill ha år 2020?

Vet inte riktigt. Eller det skulle väl vara mer sömn då, men eftersom vi väntar tillskott till familjen om bara ett par dagar så lär det inte bli mer av den saken nästa år heller 😉 Är dock säker på att det kommer fyllas med ännu mer kärlek!
Och att träffa vänner mer!

 

Vilket datum från år 2019 kommer du alltid att minnas?

Det måste ju bli 4:e maj, då vi plussade på stickan och därmed fick veta att vi skulle bli en till i familjen. Belle hade precis fyllt 8 månader och Kelly var 2½ år. Det hände lite tidigare än vi trott, men vi var fortfarande överlyckliga att vi nu skulle få ge tjejerna ett lillesyskon!
Samma morgon Facetime:ade vi med min kusin Rickard, hans Emma och tjejernas kusin Noah – och Kelly och Belle visade stolt upp stickorna där det stod “Gravid” på.

 

 

Vad var din största karriärmässiga framgång?

Jag började ju jobba i september och hann jobba i 4 månader innan jag gick på mammaledighet igen i väntan på Baby 3, så hann väl inte göra några stordåd på jobbet kanske, men är ändå glad att jag valde att faktiskt gå tillbaka och jobba de sista månaderna innan förlossningen.
Många av mina vänner undrade om jag inte skulle fortsätta vara mammaledig och låta det övergå i den nya mammaledigheten, men det kändes ändå bra att få komma tillbaka till jobbet för en stund. Jag gillar verkligen mitt jobb och även om jag är i en “bilda familj-period” i mitt liv just nu, så är det viktigt att hålla igång jobbhjärnan lite.

 

Och din största framgång privat?

Det mesta i mitt liv handlar om min familj, och att den växer. Jag är väldigt ödmjukt tacksam över att vi fick möjligheten att bli gravida igen. Det är verkligen ingenting man kan ta för givet och jag är så glad att livet ville detta för oss.

 

Vad spenderade du mest pengar på?

Mina tjejer, utan tvekan.
Ibland har jag gått in i en butik med visionen om att köpa något till mig själv, men går alltid ut med påsar med saker till dem istället 😉

 

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2019?

Kelly har älskat att dansa till Macarena och Habibi med Dollystyle, så de ekar ständigt i huvudet på mig av den anledningen.
Jag själv har precis upptäckt Molly Sandéns nya album och lyssnar alltid på det i lurarna så fort jag är på väg någonstans själv.

 

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

I det stora hela har jag varit väldigt glad. Det har varit ett underbart år där jag fått vara hemma med Belle, men nu under graviditeten har jag varit ledsen till och från. Det jobbiga är att det inte har varit något att vara ledsen för, utan de här gravidhormonerna har verkligen bara gjort det svårt vissa gånger. Sen har det varit som bortblåst dagen efter och jag känner mig glad och som vanligt igen. Hormoner är verkligen ingenting att leka med.

 

Vad önskar du att du gjort mer?

Jag vet inte riktigt? Tycker jag gjorde mitt bästa det här året. Saknar att umgås med mina vänner dock. Det gör jag gärna mer nästa år!

 

Den maträtt du åt oftast 2018?

Det måste vara tacos (fortfarande), JP testade en vegansk variant och det är det godaste jag vet nu. Godare än med både köttfärs och halloumi.

 

Ett blogginlägg du är extra stolt över som du skrev 2019?

Kan inte komma på något specifikt inlägg sådär, men är glad att jag hållit igång bloggen med ett nytt inlägg (i snitt) varje dag hela året. Det är såklart mycket nytt som händer i sitt liv när man blir tvåbarnsmamma och tiden läggs ju såklart mer på barnen då, men bloggen är min hobby och jag tycker det är så kul att skriva och lägga upp bilder som tillsammans skapar en minnesbank både jag och barnen kan gå tillbaka och titta på i efterhand.

 

Vad gjorde du på din födelsedag 2019?

Vi gjorde inte så jättemycket. Jag var fortfarande mammaledig med Belle, så vi åkte och åt en lite godare lunch tillsammans med JP (som också fyllde år) medan Kelly var på förskolan ett par timmar. Det var mest planering inför Belles 1-årsdag som inträffar två dagar efter ♡

Fick du någon ny vän i år?

Nej, det tror jag inte? I denna intensiva bilda-familj-period har jag nog med att hålla i mina gamla vänrelationer känner jag. Önskar att det fanns fler timmar på dygnet, för jag skulle vilja träffa mina vänner lite mer än jag gjort de senaste åren.

Högsta önskan just nu?

Att vi får fortsätta vara friska och må bra. Det är alltid min nummer 1 önskning!
Sen hoppas vi på att Baby 3 håller sig kvar i magen till vårt planerade snitt den 9:e. Det skulle underlätta om vi fick åka in i lugn och ro som det är planerat ♡

 

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Jag kan inte riktigt komma på någonting. Det enda som är en stress är väl pengar. Man blir ju inte direkt rik som ett troll av att vara mammaledig. Det hade ju såklart underlättat om man vann den där miljonvinsten på Lotto 😉

 

Vad fick dig att må bra?

Tid med min familj. Oplanerade dagar där vi gick ner till stranden eller busade på någon lekplats i somras. Att få följa Kellys utveckling i sin storasysterroll, hon har blivit så klok och förståndig och jag är så stolt över allt hon kan och är. Belle har också gjort sådana framsteg under sitt första år och har blivit en riktigt stor liten tjej som vill göra allt som storasyster gör.
När JP och jag ligger i soffan och kramas och tittar på när tjejerna leker fint tillsammans – de ögonblicken känner jag ren och skär lycka! ♡

 

Din bästa tv-serie?

Haft flera bra vi följt i år. Bl.a YOU (som kommit med en ny säsong nu), riktigt spännande!

 

Bästa boken du läste 2019?

Inte rört en vanlig bok på så länge. Här är det bara barnböcker vi läser 😉 Kelly är med i Disneys bokklubb, så vi får hem alla gamla favoriter. Så mysigt att få läsa dem tillsammans med henne.

 

Vem saknade du?

Alltid mamma. Världens finaste mormor ♡

 

Vad är du mest stolt över?

Det här svaret är på pricken likadant som året innan:
Mina döttrar Kelly och Belle. Finns inget jag är så stolt och mallig över som jag är över dem, mina två ögonstenar! ♡

 

Tack 2019 – året då jag fick vara mammaledig med vår minsting Belle, vi gjorde många mysiga dagsutflykter hela familjen, reste upp till Umeå för att träffa kusin Noah och åkte utomlands (Belles första gång) tillsammans. Det var även då Kelly och Belle började på förskolan tillsammans och vi blev gravida med Baby 3. Tack så mycket 2019, nu ser vi fram emot 2020 med allt vad det har åt oss! ♡

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats