Tessie-san

Kalas, sommarmiddag och sova borta

Då var redan söndagen här och helgen swischade förbi i ett ögonblick igen. Men nu är det inte långt kvar till semester och sommarlov, kääämpa!

Igår var JP och jag bjudna på sommarmiddag med mitt jobb. Det är en årlig tradition att vi ses på middag hemma hos mina chefer innan vi går på semesterledighet. Tidigare år har vi alltid haft med barnen, men i år fick de för första gången hänga hos Molly, och de fick även sova över där och ha pyjamasparty med hennes son Seamie. Det är den allra första gången barnen sover borta (förutom när vi varit på BB när Harley skulle födas). Jag har inte alls känt mig redo för det tidigare, men det finns ingen jag känner mig så trygg med att ta hand om mina barn som Molly, så nu provade vi.

Barnen hade längtat efter den här dagen sen vi först föreslog det, och har frågat och frågat och frågat när de äntligen ska få sova där ♡

Nu var det alltså dags och de hade packat sina små ryggsäckar med pyjamaser, sina gosisar, tandborstar och ombyten. Så himla taggade!

Jag fick små uppdateringar hela kvällen fram tills de somnade, och sen vidare på morgonen imorse. Allt gick över förväntan, de var så glada och nöjda och ”lätta” att ta hand om sa Molly, så det kände riktigt bra. Hon sa att våra barn är så fina, trygga och väluppfostrade, och jag kände mig väldigt väldigt stolt över dem.

Men innan vi åkte hem dit så hade tjejerna blivit bjudna på kalas av en förskolekompis. Det var lite tight med tid eftersom vi skulle iväg, men vi lyckades pussla lite så de fick hinna med kalaset en stund, sen åkte vi vidare.

Båda tjejerna var så glada och pirriga att få gå på kalaset, speciellt Belle som äntligen fick räknas till de stora barnen. Det var endast den stora avdelningen som var bjudna, men eftersom Belle ska börja där efter sommarlovet fick hon så snällt också komma. Hon var så glad för det!

Hon ville ha sin allra finaste prinsessklänning och önskade sig lockar i håret. Det ordnade vi ♡

 

Kelly ville också ha lockar, och ville ha mycket hårspray så hon kunde försäkra sig om att de skulle hålla hela kalaset ♡

 

Gjorde en så hiiiimla fin frisyr på henne, ska visa er närmare i ett eget inlägg sen.
Här var solen ”för ljus” sa min lilla vampyr 😉

Ute var solen ännu ljusare, hahaha-

Vi hittade inget större paket heller 😉 De gav födelsedagskillen en jätte-vattenpistol. Han blev jätteglad!

Jag tog inga bilder på kalaset, förutom dessa på Kelly och Belle. Ville inte ta några bilder där någon annan var med, jag lägger ju aldrig upp något på någon annan i bloggen som inte godkänt det såklart.

Vi hann med skattjakt, lek på deras uteplats, glasstårta och paketöppning. Sen var det dags att tacka så mycket för oss och bege oss vidare. JP och Harley stod och väntade på oss i bilen utanför.

Vi hade tre väldigt förväntansfulla barn som ivrigt knackade på dörren till Molly.

Efter att vi lämnat barnen, kramats stora björnkramar och vinkat hejdå, så åkte JP och jag vidare på vår middag.

Det var en så himla konstig känsla, att veta att vi inte skulle ses igen förrän dagen efter.

Som alltid bjöds det på storslagen middag. Allt var så himla gott!

 

Samtidigt fick jag små uppdateringar från Molly och gänget.

Kunde verkligen slappna av när jag fick se att barnen hade det så bra. De åt middag, lekte, gjorde experiment och laddade för pyjamasparty i sängen.

 

Till efterrätt åt vi den här gudomliga tårtan. Det var nog den godaste jag ätit? Det var grädde blandat med Philadelphia och riven lime på toppen fullt med jordgubbar. Holy mother of God.

 

Istället för att ta en taxi hem, sova där och sedan åka tillbaka dagen efter för att hämta bilen så blev vi erbjudna att sova kvar i gästrummet. Så det gjorde vi.
Jag sov min allra första natt utan något barn på snart 5 år och det var väldigt konstigt. Jag vaknade ett par gånger ändå, för att kolla till mobilen om Molly hade skickat något, men så somnade jag snabbt om igen.

Hade ställt klockan på 9.00 och det var en rejäl sovmorgon för oss. Kort därefter fick jag ett sms från en av mina chefer som önskade godmorgon och sa att frukosten var serverad. Vilken lyx! ♡

 

Fick ett par till bilder från Molly på förmiddagen. Nu hade de fått ansiktsmålning allihopa. Alltså, vem är som Molly? Världens finaste vän som gör allt det där lilla extra för mina barn bara sådär ♡

 

När vi kom för att hämta dem sprang alla tre allt vad de kunde in i våra famnar och var ivriga att berätta om allt skoj de hade gjort. Älsklingarna! ♡

Vi hängde kvar en stund, sen packade vi ihop oss i bilen och åkte hem. Köpte med oss McDonalds hem, och tjejerna ville ha picknick med det ute på balkongen. Harley satt inne med oss och slukade sin garlic dipp med hela ansiktet ♡

 

En så himla mysig helg! Barnen hade det jättekul med Molly och Seamie, och JP och jag fick vara ute tillsammans bara vi på egen hand för första gången på år och dar. Det var mysigt!

Imorgon är förskolan stängd för planeringsdag och jag har tagit ledigt med barnen. Kelly har tandläkartid och sen ska vi fixa hemma inför grillmiddag. Det blir en bra måndag.

Tack för den här helgen! ♡

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats