Tessie-san

Hur låter kossan egentligen?

Hej alla glada, hur har ni det? Det var egentligen tänkt att vi skulle iväg till Junibacken idag, men det blev aldrig så pga olika anledningar, så då passade vi på att göra lite ärenden som ändå stod på vår to-do-list. Kelly har fått titta på sina roligaste avsnitt med Babblarna och vi har busat med hennes nya leksaker hon öppnade imorse. Sen fick hon lite extra god efterrätt efter middagen idag; vispad grädde med blåbär, det blev en kladdig succé det.

Nu sover vår ros gott i sin säng och jag har precis satt mig i soffan med datorn i knäet. Hon var så trött efter allt bus idag att hon somnade mitt i godnattboken vi läser när hon fick sin flaska med välling, snuttan ♡ Hon är så himla duktig vid nattningarna nuförtiden och somnar oftast efter bara ett par få minuter när jag lagt ner henne i sängen. Förut ville hon prompt somna i min famn, men efter Kanarieöarna ville jag ändra på den rutinen, så att hon ska ha lättare att somna själv i sängen. Jag lämnar henne alltså inte ensam, utan sitter bredvid henne tills hon somnar. Sjunger för henne och buffar på rumpan eller klappar henne över ryggen. De senaste dagarna har hon nästan somnat i samma sekund jag lagt ner henne och det känns jätteskönt att vi fått det att fungera.
Hon är fortfarande lite orolig på natten och vaknar (fast i sömnen) och gnyr en del, det brukar dock hjälpa att vi bara lägger henne tillrätta igen eller lyfter upp och lugnar henne en stund innan hon “somnar om” igen. Läste precis att hon är inne i 8:e utvecklingsfasen nu och det är vanligt att barn kan bli oroliga på nätterna under den här perioden, så det går nog över.

 

Roligast idag var när hon upptäckte en ny favoritvideo med en kul version på “Herr Olsson hade en bonnagård”. Hon ville så gärna härma kossan och grisen och lät ett ihärdigt “ruuuaaaargh” om och om igen när de sjunger “åh ett mu mu här, åh ett mu mu där…” Det gick sådär med att få till rätt ljud, men hon försökte med allt hon kunde. När låten var slut blev hon arg och sen ledsen. Då satte vi på den igen och då sken hon upp som en sol och fortsatte “härma” kossoarna och grisarna med sitt “ruuuuaarrgh”, haha. Som vi skrattade! 😉

 

Snosgosigaste 1-åringen i världen idag ♡♡♡

LRG_DSC03880LRG_DSC03881LRG_DSC03885

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mari a at Inredningsvis

    AWWW vad söt unge 🙂 Vi fick också massa snö här i morse här i Göteborg men den regna bort eter några timmar ….totalt onödig vinter haha 🙂

    Grananalys idag på bloggen:)

    Ha en kanon vecka! LOVE Maria på Inredningsvis

stats