Tessie-san

Hur går det med matsedeln?

Ja, hur går det egentligen med veckans matsedel?

Det går hyffsat. Jag har alltid en vision om att bestämma lite olika rätter inför kommande vecka och skriver ner dem på en matsedel för mån-sön. Sen kanske vi inte har följt den till punkt och pricka varje dag, men den är fortfarande till hjälp de dagar man inte riktigt känner sig sugen på något, utan mer “bara måste göra middag”.

Belle äter ofta färdig barnmat om vi äter mat som kanske är lite svårt att mosa och få till till henne. Annars får hon prova småbitar från allt vi äter som inte är alldeles för salt eller för starkt. Det blir grövre bitar i maten för henne nu och hon jobbar på för fullt med tunga och kinder för att hantera det. Märker att hon helst av allt vill ha helt mosad mat (favoriten är couscous med kyckling), men det är ju viktigt att hon får träna upp sin förmåga att tugga lite bitar också, så vi varierar mellan det.

Vi är långt ifrån perfekta och ibland blir rätterna i tre-fyra olika varianter – JP kanske vill ha kött, jag vill ha något vegetariskt och Kelly gillar bäst kycklingkorv till och Belle får någon färdig barnmat. Ja, då får det bli så. Bäst är ju såklart när vi alla äter samma och oftast gör vi det också.

 

Såhär såg det ut för några dagar sen. En väldigt blandad kompott. Kelly fick ravioli med grönsaker, Belle åt pastagratäng och jag åt en vegetarisk biff med bönsallad. Minns inte vad JP åt, men det var en fjärde rätt iallafall.

 

Det här är en annan rätt jag gärna äter just nu. Någon form av vegetarisk biff – gillar både morotsbiff eller de med mozzarella och spenat. Sen gör jag antingen en bönsallad eller en ärtröra till.
Den här nedan gjorde jag med en klick pesto och en klick kvarg i, blir superkrämigt och gott! Och nyttigt!

 

En annan rätt vi åt häromdagen var kycklingklubba med ugnsrostad potatis och körsbärstomater.

 

Här kommer veckans matsedel:

Måndag (igår):
Lax med rostade rotfrukter och kvargtzatziki

Tisdag:
Potatisbullar med lingonsylt och rivna morötter

Onsdag:
Spaghetti med kycklingkorv och en grönsallad till (jag äter nog morotsbiff med ärtröra)

Torsdag:
Linsgryta med kokt ägg

Fredag:
Tacos, kyckling/halloumi som alternativ

Lördag:
Vi ska antagligen iväg på middag den här dagen, så planerar inte in någon middag här. I annat fall äter vi rester från veckan, för det blir alltid över… ♡

Söndag:
Egengjord pizza!

 

En enkel matsedel den här veckan, men ändå varierat.
Vad ska ni äta? Brukar ni göra matsedel för veckan eller går ni bara på vad suget säger?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats