Tessie-san

Heldag på Gröna Lund

Dagen efter midsommar vaknade vi upp och hade en tanke på att åka iväg till Kungens Kurva för att kika in en butik som har en barngarderob vi haft ögonen på. Det dröjde dock inte länge innan vi insåg att inga butiker har öppet på midsommardagen (såklart), så då fick vi skrota den idén.

Vi bestämde oss istället för att då ta en heldag på Gröna Lund! Åh, vad pirrig jag blev i magen när vi bestämde oss för det. För mig är Gröna Lund så mycket barnsommarminnen det bara går. Jag och min kusin kunde prata om alla åkattraktioner i veckor innan vi skulle dit och det var alltid höjdpunkten varje sommarlov.
Så vi packade ihop oss i bilen hela familjen och åkte iväg till Djurgården. När vi kom fram och köpt entré och åkbiljetter så blev jag alldeles gråtig – ”tänk, här går jag med min egna familj och ska visa Kelly nöjesparken jag älskade som barn” haha, #gravidhormoneroverload

Vi turades om att åka med henne och vissa grejer åkte vi hela familjen. Vi betade nog av de flesta attraktionerna på barndelen och favoriten var absolut cirkuskarusellen. Den ville hon åka flera gånger – och blev lika förtvivlad varje gång det var dags att vinka av hästen eller grisen vi åkt på och kliva av…

 

 

Första omgången åkte Kelly och jag. Då tyckte hon först att det var lite otäckt att sätta sig uppe på hästen, men så fort karusellen startade tyckte hon det var jätteskoj!

 

Vi hann även med att timea in Tobbe Trollkarl som var där och trollade på lilla scenen.

 

Åt lunch utanför Blå tåget. Den där stora draken som flyger över tåget tyckte Kelly var väldigt spännande och säkert lite läskig också. Hon vände sig om titt som tätt för att hålla koll på den. Tänk så mycket nya intryck för henne. Hennes allra första gång i en så stor nöjespark – alla berg-och-dal-banor, alla människor, allt ljud, musik, skrik… Hon var helt slut när dagen var över sen vill jag lova 😉

 

Jag åt langos! Världens godaste och ett solklart måste när man är på Grönan ju!

 

Något vi åkte hela familjen var Kärlekstunneln. Det var liiite läskigt tyckte Kelly, men lagom till slutet började hon gilla det och blev sen ledsen när vi skulle kliva av. Lite så var det på varje grej vi åkte. Först tveksam, sen gillade hon det, sen ledsen när det tog slut.

 

Skrattkammaren gjorde oss korta, långa, runda och gav oss enorma huvuden 😉

 

Sen var det någon som kände sig lite extra modig…

 

 

…och bestämde sig för att åka Fritt Fall Tilt.

Det var alltså varken Kelly eller jag som var den modiga…

 

Sen var det dags att kliva ner på jorden igen och åka lite gris med en exalterad 1½-åring 😉

 

Vi besökte även Pettsson och Findus krypin ♡

 

Det blev glass i stora lass – på beställning av Mini i magen 😉

En annan attraktion vi åkte hela familjen var lilla Pariserhjulet. Det var lite trångt, men det gick! Det lilla Pariserhjulet ligger precis ovanför De flygande elefanterna och de ville Kelly verkligen åka efter det!

 

Men först ett varv till på Cirkuskarusellen med pappa… 😉

 

Det var en glad, men väldigt trött tjej som halvt somnade i vagnen på vägen hem, väl inne i bilen var det godnatt.
Så himla glad för den här dagen med min familj. Det här minnet kommer jag bära med mig i hjärtat länge ♡

 

Tack Gröna Lund för den här gången, vi ses snart igen! ♡

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats