Tessie-san

Heldag med de jag älskar mest i världen

Kristihimmelfärd idag och hela familjen var ledig. Det är en annan väldigt speciell dag idag också – det är min och JPs 10½-årsdag idag ♡ Så det var väldigt mysigt att få spendera den tillsammans i det vackra vädret.

Vi åt lite frukost och åkte sedan iväg på en grej som jag tänkte visa er imorgon. Kan hinta om att det har någonting med att föreviga att göra 😉

Sen åkte vi hem igen för att hämta lite vattenflaskor och sedan gick vi ut igen. Vädret var strålande vackert, så vi bestämde oss för att besöka områdets små lekplatser. Kelly älskar både att gunga och att åka rutschkana, och som tur är har de allra flesta lekplaster båda två, så hon var mer än nöjd. Förutom när vi bestämde oss för att byta park – då blev det ett väldigt liv på damen. Hon trodde väl att det var tack och adjö och att vi skulle hem…

 

På en av lekplatserna på granngården fanns en sådan här gammal däckgunga där man sitter nere i däcket. De minns jag från när jag själv var liten. Tycker inte man ser de så ofta längre? Det är mest gungor med barnsits.
Kelly tyckte iallafall att det var superskoj att sätta sig där i även om hon nästan drunknade i det stora däcket 😉

 

Lekplats nummer 2 hade en klätterställning och en väldigt snabb rutschkana som hon ville åka om och om igen. Den gick väldigt fort och en av gångerna susade hon ner lite allt för snabbt och slog i ena sidan av huvudet i räcket – inte speciellt hårt, men hon blev lite rädd och vågade inte riktigt åka efter det. Men vi pushade henne lite med extra hejjarrop och tillslut vågade hon igen och sen var det som bortblåst det där med att det var läskigt.

På den lekplatsen fanns det även lite olika roliga gungor. En som hon gungade i själv och en som hon gungade i tillsammans med pappa ♡

 

Lekplats nummer 3 blev den på vår gård. Se så vackert det är där just nu med alla vita körsbärsblommor ♡♡♡ När vi satt där på bänken, JP och jag – och Kelly lekte i sandlådan utbrast jag: “Alltså, bor vi verkligen här?” JP tittade undrande på mig och jag fortsatte “ja, jag har svårt att förstå att vi faktiskt bor här i den här idyllen, men lekplatser överallt och gångavstånd till vackra promenadstråk vid vattnet – vi är väldigt lyckligt lottade”. Han höll med mig.

Ibland är det lätt att bara trampa på i vardagen och man glömmer vad man faktiskt har runt omkring sig. Mina gravidhormoner hjälper definitivt till, men jag är väldigt lycklig och glad över allt jag/vi har just nu. Ödmjukt tacksam för livet! ♡

 

Efter lunch smet JP iväg och tränade och efter en fem minuter lång promenad med vagnen somnade Kelly sin lunchnap och då gick vi hem och så gick jag ut och satte mig på uteplatsen och solade lite. Gjorde iordning lite isté och la mig i solstolen. Somnade till ett par gånger och vaknade med ett ryck då och då när någon fågel kvittrade eller barnen på lekplatsen utanför ropade till.

 

Lille magen fick också lite sol på sig, men bara lagom mycket – sen la jag över ett linne när jag märkte att jag började slumra till. Har ännu inte märkt av några solfläckar (som man lätt kan få efter för mycket direkt sol när man är gravid), får se om jag får några.

 

 

På eftermiddagen tände vi grillen och grillade vår första middag för i år. JP ville ha kött, men jag ville gärna ha grillad halloumi istället. Till det gjorde vi en sallad och grillade sparris och potatis. Mums, vad gott det var! Kelly vräkte i sig av allt, hon också. Så roligt att hon äter det mesta vi ger henne. Hon kanske inte äter så jättestora mängder alltid, men hon är alltid glad i att prova det vi ger henne.

 

Vi åt lite vindruvor till efterrätt i kvällssolen och sedan sparkade Kelly och pappa lite boll innan det var dags att gå in och göra iordning inför kvällen.

Det här är bara början på – vad som kommer bli vår bästa sommar hittills! JP kommer vara ledig i stort sett hela sommaren och jag går på semester och sedan mammaledighet från 1:a juli och framåt. Så vi har hela sommaren tillsammans och i början på augusti väntar vi vår efterlängtade lillebror/lillasyster! ♡ ÅH, vilken sommar!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats