Tessie-san

Gravidvecka 21

Då kliver vi raskt in i en nya vecka! Nämligen vecka 21 (20+0) idag.

Såhär står det i min gravidapp om veckan:
“Barnet är nu cirka 24 cm långt mellan huvud och fot, och väger ca 290 gram i början av veckan och ca 360 gram vid veckans slut. Barnet rör sig fritt i fostervattnet och nu kan du kanske känna sparkar långt upp i magen och ända ner vid blygdbenet.

Du är nu halvvägs i graviditeten! Du kan nu känna livmodern nära naveln. Brösten kan börja läcka råmjölk, ditt barns första kost.
Bäckenet blir mer rörligt på grund av graviditetshormonerna.”

Hur mår jag?
Jag mår bra den här veckan. Förutom att jag hade en sämre natt där jag sov lätt och oroligt, fick ont i både bäckenet och i sidan av magen när jag rörde mig. Så det blev inte många timmars sömn för mig inatt, har varit som en zombie idag på inskolningen…
Börjar känna av värk i bäckenet nu, men jag hoppas verkligen inte det blir så illa som det var i graviditeten med Kelly. Ska bli ännu mer noggrann med att försöka hålla bäckenet stabilt när jag lägger mig ner/reser mig upp och göra övningarna som hjälper hålla det i schack.
Annars mår jag bra, får höra att jag har det där “mamma-glowet” och att det strålar om mig, det känns ju alltid kul att höra!

Magen?
Det stramar till en hel del på ena sidan av magen då och då på natten, mest när jag vänder mig snabbt åt ett håll från ett annat. Det är som att livmodern inte riktigt hinner med och det blixtrar till och håller i sig en liten stund. Inte alls så behagligt kan jag berätta. Har för mig att det kan vara ligamenten som känns, att det stramar åt om man ändrar position snabbt.
Annars så växer magen på bra. Det kliar lite emellanåt, men det gör ju när den växer.
Känner tydligare och tydligare rörelser för varje dag som går. Jag kan även känna dem utanpå magen nu, men änsålänge är de lite “svårfångade” för JP att känna. Så har det varit tidigare också, det brukar dröja innan han kan känna dem ordentligt.

Cravings?
Nu börjar chokladsuget komma smygandes känner jag. Börjar känna mig sugen på Schweizernöt igen…

 

Såhär ser vi ut idag, magen och jag. I vecka 21 (20+0) ♡

 

Älskade lilla hemliga älskling därinne, vad vi längtar efter att få träffa dig.
Du är så varmt välkommen, så efterlängtad och så älskad av hela familjen. Vi räknar ner dagarna tillsammans tills vi ses ♡

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats