Tessie-san

Fick en fråga

Jag fick en fråga på ett av mina gamla inlägg i kategorin Fluortanten som jag tänkte att jag kunde ta upp här.
Det kanske är någon som har någon mer fråga angående tandvård som jag kan hjälpa till att få lite klarhet i? Fråga på isåfall. Jag svarar så gott jag kan!

 

Fråga:
“Vad är skillnad mellan vinkelborste och mellanrumsborste, känns som att de har samma funktion. Har hört att man bör inte använda tandkräm med mellanrumsborstar, kan man då använda tandkräm om man använda vinkelborste?”

 

Svar:
Det är faktiskt två helt olika saker. En vinkelborste är som en liten tandborste, bara det att borsthuvudet är mycket mindre och vinklat så du lättare kan nå tänder längre bak och ytor som kan vara svåra att komma åt med din vanliga tandborste.
Mellanrumsborstar däremot är något du använder mellan tänderna – som tandtråd. Mellanrumsborstar är t.o.m bättre än tandtråd för du får bättre rent med dem eftersom de rör en större yta än vad tandtråden gör.

Du kan gärna använda tandkräm både på vinkelborsten och mellanrumsborsten om du vill det, det gör ingenting alls. De båda är alltså komplement till din vanliga tandborste 🙂

 

 

Här har vi en vinkelborste. Den används främst till de bakre tänderna eller på de ytor där du har svårt att komma åt med din vanliga tandborste.

Och här har vi mellanrumsborstar. Finns i olika storlekar och används mellan tänderna.

 

Ni kan se alla mina tidigare inlägg i Fluortanten här! 
Kram på er ♡

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats