Tessie-san

Dags för vaccin

Igår var det dags för Kelly att få sitt 3-månadersvaccin (på själva 3-månadersdagen dessutom!) Jag var väldigt nervös innan, vilket jag inte riktigt var beredd på. Jag har inga problem med nålar men det var just delen med att hon skulle få ont och bli ledsen som oroade mig. Hon blev såklart jätteledsen av sticken, men så fort det var klart och hon kom upp i pappas famn så blev hon lugn igen. Vår duktiga lilla tjej!
När vi kom hem var hon riktigt trött och sov i min famn resten av förmiddagen. Vid lunchtid kom hennes farmor och farfar över med ingredienser till fisksoppa som farmor ställde sig och lagade åt oss.

Vår BVC-sköterska sa att det är vanligt med feber och att det kan bli rött eller svullet intill sticken på benen. Gosan var mest trött resten av dagen, lite hängig men hade ändå humöret uppe. Senare på kvällen fick hon dock feber, så vi gav henne Alvedon och bevakade tempen. Efter en stund såg vi att febern började gå ner så då gick vi och la oss. Idag är hon mycket bättre, men har varit öm i benen och varit lite mer känslig. Stackars mammas lilla tjej. Wow vad ont det gör i hjärtat av att se henne dålig, skulle byta med henne på direkten om det var möjligt! Men nu var det klart och över för den här gången, nästa gång är inte förrän hon är 5 månader tror jag, så då kan vi andas ut tills dess.

 

Fisksoppan var gjord på lax och torsk och färska räkor, hur gott som helst! Inte ofta man lagar mat med saffran, men det är något man borde. Så himla gott!

 

Både igår och idag har vi stannat hemma, Kelly och jag. Myser runt i mjukisar och kramas och vilar. Hon har varit med om mycket senaste dygnet så hon behöver lite lugn och ro. Vi har lekt lugna lekar i babygymmet och jag passade på att både dammsuga och våttorka golv medans hon lekte med Laban.

Hon har verkligen blivit mer självsäker med att greppa saker nu. Hon slog den här bjällran fram och tillbaka så det plingade och så tjöt hon till av glädje varje gång. Älskade lilla Lorvi <3

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats