Tessie-san

Dags att göra om barnrummet!

Att inreda Kellys rum har varit något av det roligaste jag gjort. Vi målade ju väggarna (hennes fadder/gudfar Rickard gjorde det åt oss) redan när hon låg i magen och vi valde en ganska varm grå nyans som funkar bra med de flesta färger i resten av inredningen. Sen gillar jag vita möbler, men att man kan gå loss på färger och former när det gäller leksaker, gosedjur, tavlor, matta, lampor osv.

Tycker det är fint när det är stilrent, men ett barnrum måste ju få vara levande, spännande och glatt – så jag har inte sparat på nånting när det gäller de små detaljerna överallt. Fjärilsväggen, ljusslingorna, nallebjörnarna som flyger i ballonglampan, fjärilarna i gardinen… ♡ Även om vi är därinne varje dag, antingen när vi leker eller byter blöja eller vid nattning – så blir jag aldrig mätt på hennes rum. Tycker det är så himla mysigt och det är så roligt att se att hon också älskar sitt rum!

Nu när vi väntar en lillebror/lillasyster så är tanken att de ska få dela rummet till en början. Ja, den allra första tiden kommer Mini få sova inne hos oss och inte vara i något särskilt stort behov av ett eget rum, men så småningom är det iallafall tänkt att de ska få dela och sova därinne tillsammans. Det är ett ganska litet rum, men vi ska nog ordna det riktigt mysigt för dem därinne. Det kommer mest nyttjas som deras sovrum – vi hade tänkt göra biorummet på nedervåningen till ett stort lekrum istället.

Visionen nu är att Mini ska få Kellys spjälsäng och den ska stå i samma hörna, men vänd längs med väggen till höger. Sen ska Kelly få en ny stortjejssäng som står på samma sätt fast på vänster sida. Amningsfåtöljen/läshörnan hoppas vi får plats i mitten.
Sen ska vi flytta ut skötbordet in till vårt sovrum och ställa en garderob på den platsen istället. Detaljer som vart tavlor, böcker, och gosedjuren ska ta vägen är det roligaste – och det vi avslutar med. Först måste det funka med möblerna som tar mest plats, det är där utmaningen ligger.

Hade vår enorma säng fått plats i det här lilla rummet hade vi såklart bytt på en gång, men nu är detta den bästa lösningen. Ska bli så kul att sätta igång! ♡

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats