Tessie-san

Chokladbiskvier ♡

Äntligen testade jag på att göra mina absolut favoritbakverk (näst efter chokladbollar) – nämligen chokladbiskvier!

Caroline brukar ofta vara snäll och göra åt mig, men nu tänkte jag att jag minsann skulle prova själv, och de blev faktiskt riktigt goda! Vilken tur 😉 Sen att det tar minst dubbel så lång tid att göra dem tillsammans med två baktjejer – det är en annan femma…

Jag smakade på en, sen ska jag frysa in resten till Belles kalas.

 

Jag frågade Kelly vad vi skulle baka idag; en till tårtbotten, kanelbullar eller chokladbiskvier – och hon var såld så fort jag sa choklad… hon är en chokladälskare som sin mor.

 

Både hon och Belle gillar att hjälpa mig när jag ska baka ♡
Det kan absolut vara svettigt att baka med två barn, men jag har lärt mig att det enklaste sättet att göra det på är att mäta upp det mesta i skålar och förbereda plåtar/formar/el-visp i förväg. Då går det mycket smidigare.

De är båda väldigt duktiga på att röra om, hälla i och smaka av. Hög koncentration. Det är dock väldigt viktigt att båda får vispa, hälla i och röra om exakt lika mycket – annars blir det världskrig. Men de är också väldigt bra på att turas om.

“NU är det Kellys tur”
“Mmm” säger Belle och ger henne skeden.

 

“Å så Belle!”
“Mmm” säger Kelly och ger tillbaka skeden.

 

Biskvier:

140g mandelmassa
5 msk strösocker
1 äggvita

Smörblandningen:
150 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
1 äggula
50g smält choklad

200-300 g smält choklad att doppa dem i

 

♡ Sätt ugnen på 180 grader

♡ Riv mandelmassan och blanda ihop med socker. Blanda i äggvitan pö om pö så det blir en slät massa.
Spritsa ut bottnar på en plåt med bakplåtspapper. Jag ville ha många små, så gjorde dem ungefär 2-3 cm i diameter.

♡ Grädda i mitten av ugnen i 10 min

♡ Vispa smör och florsocker vitt och fluffigt. Vispa ner äggulan. Bland i den smälta chokladen (jag använde ljus bakchoklad)

♡ Låt bottnarna svalna och bre på smörblandningen. In i kylskåpet en stund så de får sätta sig lite.

♡ Smält chokladen (jag använde mörk bakchoklad) och doppa biskvierna. På med valfri strössel (eller utan) direkt innan chokladen stelnar.
Förvara i kylen till servering eller frys in till kalas/fikabjudningar ♡

 

 

 

Eftersom vi inte bara bakade för “skojs skull” utan faktiskt ska bjuda på dem framöver så spritsade jag ut bottnarna själv. Sen fick tjejerna spritsa på lite på toppen på alla så de fick vara med på det momentet också.

 

Vi ska servera dem på Belles Anna-Frost-kalas och de fick därför en fin lilamixad strösseltopping för att matcha temat ♡

 

Voila!
Så tjusiga de blev – och GODA! ♡

 

 

La upp lite bakbilder på min Instastory och fick ett meddelande från grannen:

 

The perks of being my neighbour 😉

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats