Tessie-san

Amning

Vi var ju iväg till BVC med Harley idag för hans efterkontroll och allt gick bra. Vår BVC-sköterska höll med om att han var gul i hyn och i ögonen och bekräftade att det var gulsot. Hon tyckte däremot inte att han var så jättegul, utan trodde att det skulle ge med sig av sig självt – vilket det oftast gör. Om det inte har minskat eller försvunnit helt nästa vecka när vi har tid igen skulle vi få en remiss till barnmottagningen för att ta lite prover.

Han hade gått upp en del efter att ha tappat den där första vikten de alltid gör efter att de fötts, men har än så länge inte kommit upp i födelsevikten igen – vilket man gärna ser att de gör under de två första veckorna. Men jag känner mig inte orolig. Han äter så duktigt, så det ska nog inte vara några problem med det.

Det är faktiskt det vi gör mest hela dagarna (och nätterna) – ammar. Det rann till så snabbt och han hittade tekniken så bra att vi inte behövt ta till ersättning en enda gång. Med tjejerna varvade vi både amning med ersättning redan från början. Kelly ammade jag i närmare 1½ år och Belle i endast 3 månader, tänk att det kan vara så olika.

Nu börjar brösten lugna ner sig lite och är inte lika sprängfyllda med mjölk som de ju blir i början innan de hunnit reglera sig efter hans “beställningar”, det gör ju faktiskt fruktansvärt ont. Men han äter verkligen som en häst, så det fylls ju på duktigt ändå. Hoppas det får fortsätta så och att vi kan amma länge, det är verkligen det mysigaste som finns! ♡

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats