Tessie-san

Påskafton

Godkväll på er, hoppas ni mår bra? ♡
Jag har precis nattat barnen, plockat undan det sista från dagen, tänt ljus och krupit upp i soffan med en av tjejernas sjöjungfrufilt om benen.

Jag har massor med fina bilder att visa er, och tänkte smattra på ett par inlägg på raken nu för att komma i fas. Vi börjar med gårdagen – påskafton.

Vi hade bokat in en påskpicknick med barnens farmor och farfar ute i parken. Vi hade med korv med bröd och deras farmor hade gjort egen blåbärspannkaka. Det var så fint väder och solen sken, det var dock inte lika varmt som det först verkade, för det blåste jättemycket och blev kallt så fort man inte var i solen.

Barnen bryr sig inte så mycket om att det är kallt, utan de lekte på som ingenting. De är alltid så himla glada över att få leka tillsammans med farmor och farfar. De saknar verkligen att umgås med dem som vanligt och är så glad för de små stunder vi får tillsammans utomhus just nu. Så snart vi alla är vaccinerade så kan vi börja återgå till det normala!

Belle är verkligen Pippi Långstrump uppe i dagen, hon är en sakletare av rang! Hon hittar allt möjligt när vi är ute, och stannar till vid varenda sten, pinne och löv hon hittar, haha. Hon samlade en hel hög med pinnar åt farfar 😉

 

När vi alla blivit röda om näsorna så tackade vi för den här gången och gick in i värmen.
Det var dags att leta efter påskägg!

De hade ju redan fått en gemensam påskpresent av oss (de där genomskinliga klossarna med magneter), och nu var det dags att hitta ett varsitt påskägg som påskharen hade kommit och gömt under tiden vi varit ute i parken. De började med att fråga om äggen fanns ”fågel, fisk eller mittemellan” – och sen började jakten. Det blev kallare borta i köket, och varmare ju närmare de kom soffan…

Belle var snabbast med att hitta sitt ägg, och då fick Kelly extra energi och började leta intensivt efter sitt.

….det blir vaaaarmare.

”HURRA! Jag hittade deeeet!”

De fick ett varsitt ägg med blandat godis, mest choklad och någon klubba. Harley fick en liten bok och en påse med majskrokar.

 

På kvällen sen när barnen hade somnat gav vi varandra påskägg, JP och jag. Han fick ett påskägg fullt med sina favoritgodisar och jag fick det enda jag önskade mig i mitt – en Schweizernöt ♡

Det var vår påskafton det. Inte så jätte-påskigt förutom påskäggen kanske, ser fram emot nästa år och vi förhoppningsvis kan fira en mer traditionsenlig påsk med påskmat och långbord med gäster. Saknar verkligen alla dessa tillställningar med vänner och familj, men snaaart snart är vi där igen.

GLAD PÅSK!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats