Tessie-san

Plus på stickan

ONSDAG idag och vi går in i en ny vecka! Välkommen vecka 24 (23+0) ♡

Nu har vi kommit en bra bit in i den här graviditeten och nu på kvällen var första gången som jag kände att magen börjar kännas lite. Inte som att den är supertung eller så, men mer att jag faktiskt känner att jag bär på något. Tidigare har det mer varit en känsla i magen, nu är det även utanpå… låter jättesnurrigt, men det är svårt att sätta ord på de här gravidrelaterade känslorna ibland.

Har haft en fullspäckad dag med start klockan 05.45. Fullt upp både på jobbet och hemma sen, så jag har inte haft en tanke på att ta en bild på dagens mage. Nu är jag nyduschad och har morgonrock, så ni får en bild en annan dag.

På tal om bilder så råkade jag scrolla förbi de här nedan i mitt galleri på mobilen idag och jag tänkte jag skulle återge vad som hände.
Dagen då vi plussade på stickan – den 4:e maj 2019.
Den där bekanta känslan som inte går att förklara infann sig i kroppen på morgonen och jag plockade fram en gammal test-sticka jag haft sparad sen tidigare. Kissade på den och la den på handfatet medan jag bäddade sängen och klädde på mig. Sen gick jag in på toaletten igen och tittade snabbt på stickan. Då såg jag bara test-strecket och det vågräta strecket först och konstaterade att jag måste ha misstolkat känslan jag haft. Sen tittar jag lite närmare… kliar mig i ögonen… och sakta men säkert dyker det lodräta strecket upp och bildar ett plus.

Är det på riktigt?! Är det verkligen sant?!

Mitt hjärta började bulta hårdare och jag kände hur jag blev alldeles varm.
Det var inte tänkt att vi skulle bli gravida igen såhär snabbt efter Belle, tanken var att vi skulle börja försöka igen när hon blev 1 år, men livet ville något annat och vi blev gravida redan nu ♡
JP och tjejerna var nere i vardagsrummet och jag hörde hur de dansade till Macarena.
Ska de där skrattande tjejerna där nere få bli storasystrar? Jag blinkade bort ett par lyckotårar och kände att jag ville vara helt säker innan jag gick ner och berättade för dem.
Jag hade för mig att jag hade ett digitalt test kvar från när vi ville bli gravida med Belle och hittade det. Testade på den på en gång. Där är det ju svart på vitt – det står antingen ”Gravid” eller ”ej gravid”, sen kommer det upp hur långt gången man är.

Och där stod det – ”Gravid, 1-2 veckor” ♡♡♡

Jag stirrade på mig själv i spegeln och sa högt till min spegelbild: ”Ska du bli 3-barnsmamma?”
Sen gick jag ner på darriga ben för att möta upp familjen för att berätta den stora nyheten. Jag hade ingen plan på hur jag skulle berätta det, så det kom väldigt spontant.

Kelly och Belle dansade runt till Macarena om och om igen med pappa i köket och när jag kom ner gjorde jag dem sällskap. Sen satte jag mig på huk framför tjejerna och sa högt: ”Älsklingar, vet ni vad ni ska bli…?” innan någon av dem hann svara så sa JP ”storasystrar, hehe?”

”Ja… ni ska bli storasystrar!” svarade jag och brast ut i gråt.

Tror inte riktigt någon av dem hann ta in vad jag faktiskt sa, men JP förstod ju såklart. Vi stod ganska chockade och tittade på varandra ett tag, sen kramades vi allihopa och jag grät ännu mer.

 

 

Precis sådär i början är man ju rädd att det inte ska bli något och jag ville verkligen inte jinxa det.
Ville ändå ta en första bild med tjejerna ”när vi nu vet att de ska få ett syskon”. ♡
Vi väntade med att berätta för nära och kära tills det hade gått lite längre tid och vi kunde känna oss mer säkra, men det var en familj vi ringde Facetime med direkt – min kusin Rickard och hans familj.

Tjejerna fick avslöja det med att visa upp stickorna ♡

 

Hihi, titta vad små de var!
Ändå är det bara 5 månader sedan nästan. Belle har knappt något hår här 😉 Mina gullipluttar!

 

Har jag berättat om de två andra gångerna vi plussade på stickorna? Tror inte det.
Skulle ni vilja höra? Klicka på like-hjärtat isåfall, så ska jag knopa ihop ett inlägg om det ♡

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats