Tessie-san

Hur länge sover era barn?

Hur länge sover era barn på dagen? Förutsatt att de fortfarande gör det. Jag har förstått att det är väldigt olika, alla barn har ju olika stort behov av sömn och vila.

Kelly har – fram till för ett par månader sen – sovit runt 1½-2 timmar på dagen. Det är dock på tok för länge nu. Sover hon mer än en timme nu så är det en katastrofläggning som väntar på kvällen sen. Då har hon så mycket energi att jag blir gråhårig av nattningen som aldrig tar slut. Då är det sånger och fippla med händerna fram och tillbaka, hamra på sängkanten, snurra runt i sängen och läsa hundra böcker som gäller – allt som går att hitta på istället för att sova.

Men nu har vi kortat ner vilostunden på dagen till runt 45 minuter istället och efter vi gjorde det så blev det mycket bättre på kvällarna igen. Har bett föris väcka henne efter 45 minuter också och det har fungerat bra. Undantaget är såklart när hon är hemma och är sjuk, då får hon sova hur länge och hur många gånger hon vill under dagen.

Idag sov hon en timme och vaknade av sig själv. Belle sov i närmare två timmar. Hon somnade innan Kelly och sov en stund efter också. Vi har inga vilorutiner för Belle alls på dagen, hon sover när hon är trött helt enkelt. Märker jag att hon börjar bli trött, men hon själv inte förstår det riktigt och istället blir ledsen, så brukar jag hjälpa henne att komma ner i varv och somna. Antingen bär jag på henne i Babybjörnen med en snuttefilt och napp (hon somnar 99 gånger av 100) eller bara genom att vagga henne i min famn med nappen. Annars somnar hon lätt av sig själv också. När Kelly var lika liten som Belle så kunde jag endast få henne att somna genom att amma eller gå ut med vagnen. Tänk att det kan vara så olika!

 

När båda tjejerna hade vaknat från sin nap så plockade jag fram lite pussel och ett spel som Kelly fick i 2-årspresent. Fånga ballongerna heter det och jag minns att det fanns på mitt dagis när jag var liten och jag älskade det! Så kul att det fortfarande finns kvar, så jag var bara tvungen att köpa det till henne när hon fyllde år.

Vi började med Pippi-pusslet.

 

Belle tyckte inte pusslet var något spännande, så hon tog lite fika istället 😉

 

..,men när det var dags för att spela spelet så ville hon genast vara med!

 

Efter middagen plockade vi fram spelet igen och körde en omgång tillsammans med pappa också. Kelly vann (på riktigt, inget fusk) och hon blev såå glad när vi tjoade och tjimmade och gav henne high fives och gratulerade över vinsten! ♡ Ser fram emot många roliga spelkvällar tillsammans med barnen när de växer upp. Minns att jag uppskattade sånt otroligt mycket som barn, så det vill jag föra vidare.

Nu sover tjejerna för natten och vi vuxna ska titta vidare på Westworld. Har ni sett den? Jag är säkert sist på bollen här, men wooow vilken spännande serie! Den är precis på gränsen till vad jag tycker är för läskig, men riktigt riktigt bra. Nu har vi bara hunnit med ett par få avsnitt, men det är verkligen en serie som ”följer med en under dagen”.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Bb

    WestWorld är så bra! (Även lite läskig)

    Jag kommer ihåg de sömnlösa småbarnsåren, men det brukar bli bättre ju äldre de blir.

stats