Tessie-san

Dagarna flyter ihop

Torsdag idag va? Wow, dagarna går ihop totalt nu när båda tjejerna varit hemma den här veckan.

Kelly blev ju förkyld med feber i helgen och har så fått vara hemma och kurerat sig med oss de här dagarna. Hon är mycket bättre idag, endast lite hosta, men ingen feber på ett par dagar och hon är pigg och sprallig som hon brukar vara. Hon hade nog egentligen kunnat gå till förskolan idag, men jag kände ändå att jag ville ha henne hemma så hon fick vila ut helt. I helgen väntar Belles namngivning, så vi behöver alla krafter till det. Belle-korven har också varit lite snorig och igår hostade hon en del, men förutom det är hon pigg, glad och äter på som vanligt, så det känns bra. Var rädd att det skulle vara begynnande RS-virus när hon började hosta, men det är ju lite mer än så som krävs tydligen. Vi fortsätter hålla tummarna att de båda fortsätter må bättre och får slippa hostan till på söndag!

Nu är alla förberedelser klara inför namngivningen. Heliumballonger beställda, marsipantårta beställd, blomsterkrans beställd – samtliga hämtas upp antingen lördag eller söndag förmiddag. Har förberett alla champagneglas och muggar med bild på Belle, ordnat med namngirlanger, dukar, ballonger, dekoration. Tjejernas klänningar hänger på galgar, min klänning likaså, dopklänningen Belle ska bära ska bara strykas, sen är den redo den med.

Idag handlade vi alla ingredienser till smörgåstårtorna och imorgon ska jag sätta igång med grunderna till dem. Så kul! Det roligaste är ju dekoreringen, men det gör jag inte förrän dagen innan de ska serveras.

 

Det har inte blivit några långpromenader den här veckan tyvärr. Tjejerna har ju inte mått hundra och innan det plogades på gångvägarna så var det i stort sett omöjligt att ta sig fram, så det har mest varit till affären eller runt i vårt närområde så de har kunnat somna i vagnen och vi fått iallafall lite luft på nosen. Blir ju tokig av att bara sitta hemma, även om det har varit välbehövligt nu under förkylningen.

 

Jag fortsätter äta mer vegetariska rätter. Det var ju mitt nyårslöfte, att äta mer vegetariskt. Jag äter kött ibland, senast var det skinka i en calzone… men det är mestadels vegetariskt för min del.

Igår åt jag det här till lunch; sötpotatis, rostad blomkål, gröna ärter, brysselkål och keso och så lite flingsalt påtoppen. Kelly fick detsamma plus kycklingköttbullar. Belle fick smaka mosad sötpotatis och gröt, hon är så glad att hon äntligen får “sitta med och äta på riktigt” ♡

 

Nu vaknade precis tjejerna från sin nap… Vi hörs lite senare! ♡

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats