Tessie-san

Hoppas på en läslus

Något jag verkligen hoppas och vill är att Kelly ska tycka det är roligt med böcker när hon växer upp. Jag började läsa böcker relativt tidigt och fastnade snabbt för Kitty-böckerna och Tvillingarna på Sweet Valley High. Gillade detektivböckerna med mycket spänning och älskade hur man kom in i en helt ny värld som är så mycket större och bredare än bara att se på en film. Nu fick man ju fantisera själv om hur omgivningarna och karaktärerna såg ut utifrån det som beskrevs om dem och man hade sedan en klar och tydlig bild om hur allt såg ut in i minsta detalj.

Jag älskade när min mamma läste godnattsagor för mig när jag var liten och ibland var det ännu roligare när hon kom på helt egna historier tagna direkt ur hennes fantasi. Gillade den där mysiga stunden på kvällen och jag vill verkligen skapa en lika mysig stund med Kelly. Vi läser en del i hennes pekböcker på dagen, och på kvällen läser vi mer ”historier”. Det blir inte alltid så många sidor, då när vi märker att hon är mer intresserad av att släcka ner och få sin godnattvälling, men tycker ändå att de där minuterna med boken i famnen är guld värda. Hoppas och tror att hon också tycker det.

Idag började vi på Lilla Sjöjungfrun (en av mina absoluta favorit-Disney-sagor) och har kommit fram till när den onda häxan Ursula presenteras, imorgon fortsätter vi där kung Triton läxar upp Ariel som missade sin egna födelsedagskonsert!

 

Igår var det pappa som hade bokstunden och då läste de Hjärtat mitt. Den har flera småhistorier/sånger samlade i en och samma bok. Mysig stund med världens finaste pappa! ♡

 

IMG_1133IMG_1135

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats