Tessie-san

Mandelfisk med mumsmos

Jag lovade ju att bjuda på receptet på mandelfisken jag gjorde häromdagen till middag, det blev en sådan himla hit hos oss så ni ska nog kunna lyckas med den ni också!

Blev sugen på vit fisk och började spåna på något kul recept, tog hjälp av Google och hittade ett på mandelfisk som jag tog inspiration ifrån. Vi hade det mesta hemma och bytte ut/la till lite så det skulle passa det vi hade och det blev ungefär såhär:

300 g vit fisk (torsk, sej, alaska pollok, tror inte det spelar någon roll vilken)
1 dl mandelflarn
0,5 dl flytande smör
0,5 dl ströbröd
0,5 tsk gurkmeja
1 liten vitlöksklyfta
ev salt (jag hoppade saltning i själva matlagningen och så fick man salta efteråt vid behov)
1 litet blomkålshuvud
1 morot
4 nävar broccoli

Började med att sätta på ugnen på 200 grader. Jag använde en fryst vit fisk som jag lät tina upp innan jag skar upp den i lagom stora bitar och la upp dem i en smörad ugnssäker form. Blandade ihop mandelflarn, smör, ströbröd, gurkmeja och pressad vitlök till en röra och bredde sedan på fisken. Lät det sedan gratineras i ca 25 minuter.

Mumsmoset gjorde jag av kokt blomkål och morot. Lät dem koka tillsammans tills moroten blivit mjuk. Då hällde jag av det mesta av vattnet (lät lite vätska vara kvar) och mixade det sedan med en klick smör och lite svartpeppar till en slät mos. Serverade fisken och mumsmoset med kokt broccoli vid sidan om och knäckebröd för den som ville ha. Mixade broccoli tillsammans med olivolja till en röra som Kelly fick till din fisk och mos.

Två tummar upp från samtliga familjemedlemmar! ♡

 

IMG_1099IMG_1100

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats