Tessie-san

Tacksam för mammaledigheten

Igår var vi tillbaka till vanligheten igen och jag fick vara med min lilla älsklingsgroda hela dagen! Det var vi båda två väldigt nöjda med! Jag är så tacksam för att jag får vara mammaledig med Kelly, lätt den bästa tiden i mitt liv!

Vi busade på hemma på morgonen och gick sedan ut på en promenad när solen valde att titta fram. Nu gäller det ju att ta till vara på varenda soliga stund, för under hösten och vintern är det inte lika generöst med det. Vi kommer dock fortfarande vara ute på mycket promenader, trots väder – för vi behöver ju båda ljuset och frisk luft även på vinterhalvåret.

 

IMG_1097IMG_1093IMG_1090

 

I helgen är det tänkt att vi ska höststäda lite. Plocka bort blommorna i stora krukorna på uteplatsen, blommorna i lådorna på balkongen och göra ordning för hösten. Vi börjar ute, så får vi se hur långt vi hinner. Jag skulle gärna vilja få till en rejäl städning inomhus också iom all ommöblering av rum osv har det blivit rätt stökigt och det skulle kännas skönt att få rensa och snygga till. Vi gjorde ju så att vi rensade ur gästrummet på nedervåningen och det är nu vår ”verkstad” där 3D-skrivaren och allt står. Vi är inte helt klara än, men när vi är det ska ni får se hur det blev!

På eftermiddagen igår innan pappa kom hem busade vi vidare inne i Kellys rum. Hon är ju överallt och ingenstans hela tiden nu och övar sina nya färdigheter – ställer sig upp mot allt hon får tag i och sedan släpper hon ena handen och balanserar fram och tillbaka. Det går så fort! Skulle inte bli förvånad om hon gör ett försök på att ta ett par första steg snart! Oboy – DÅ är vilan definitivt slut…

IMG_1084IMG_1082

 

Någon timme innan JP skulle komma hem fick jag feeling och lagade till mandeltorsk i ugn, morot-och blomkålsmos och broccoli till middag. Det blev precis klart när han klev in genom dörren och han möttes av den ljuvliga doften från köket! Kelly åt samma som vi och jag gjorde en egen broccolipuré till henne också.

Har aldrig gjort varesig mandeltorsk eller morot-och blomkålsmos förut, men vi alla tre tyckte det var riktigt gott! Det kommer vi definitivt göra om! Tänkte att jag skulle bjuda er på receptet lite senare om ni vill? Alltid kul med mattips!

IMG_1098IMG_1103

 

Nu hör jag en liten Snosan-Ros som precis vaknat från sin tupplur. Vi hörs lite senare!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats