Tessie-san

5-årskontroll på BVC

Idag var det dags för Belles 5-årskontroll på BVC. Hon har alltid gillat att gå dit, och var supertaggad även den här gången. Jag hade avvaktat med att säga att det var dags att ta spruta den här gången, och tänkte säga det på vägen dit så hon slapp oroa sig för det flera dagar innan, men det var en av fröknarna på förskolan som glatt berättat det för henne när hon sagt att hon skulle dit. Som tur var hade hon inte blivit orolig alls, utan var redo att ta den bara.

Förutom vaccinationen så fick hon vägas och mätas, kolla synen och rita en teckning.

Hon fick en piratlapp för ögat och fick peka på den bokstav som sköterskan pekade på på tavlan. Hon fick full pott! T.o.m på raden allra längst ner såg hon utan problem. Riktig höksyn!

Det blev lite nervöst precis innan sprutan skulle tas där i slutet, men vi båda blev chockade över hur himla fort det gick. Poff så var plåstret på och vi hängde inte ens med. Väldigt lättad och glad att hon klarat av det skuttade vi (ja, eller hon skuttade, jag gick) till affären för att köpa hem glass till allihopa. Vi har det som tradition att när någon är modig nog att ta en spruta (vaccination på BVC eller för TBE) så firar vi med att bjuda alla syskon på glass!

Oliver var väldigt imponerad av Belle och otroligt nöjd att få glass efter middagen ♡

Min älskade mumsgullemusemums ♡

Kelly var iväg på playdate hos hennes kompis Line efter skolan, och åt även middag där. De hade haft jättekul och hon var så glad när jag kom och hämtade.

 

Imorgon är det fredag och vi alla längtar nog efter att ta helg ♡
Önskar er en fin kväll!

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats