Tessie-san

Happy halloween!

Jag känner mig lite förvirrad angående när Halloween egentligen ska firas. Jag har förstått nu att barnen går bus eller godis på måndag, men jag antar att man kan få ha hela den här helgen som Halloweenhelg om man vill. Så tänker iallafall vi göra! 
 
Såhär tjusigt blev det vid entrén på framsidan när jag fixat till det med pumpan, granriset och lyktan. Det ser väl välkomnande ut för Trick or Treat:ande barn? Har läst på lite angående den här amerikanska traditionen och det är tydligen så att om man har en pumpa tänd utanför sin dörr så visar man att man är redo med godis när barnen kommer. Om pumpan däremot är släckt, eller om man inte har något pynt överhuvudtaget så betyder det att man inte vill få besök. Så nu hoppas vi att gårdens alla barn förstår att vi står redo med godis i stora lass!
 
Det knackade på dörren för en halvtimme sedan och jag vaggade mig ner för trapporna, men när jag kom ner och fram till ytterdörren så var det ingen där. Antingen var jag för långsam, eller så var det bara ett bus… Hoppas de kommer tillbaka om det var på riktigt, de måste ju förstå att vi är hemma när pumpan är tänd.
 
 
 
 

 
 
 
 
Härhemma har vi också spökat till det. Jag är inte så mycket för de här riktigt läskiga dekorationerna med blodiga zombies och avklippta händer, utan mer söta pumpor och glittriga döskallar. 

 
 

 

Jag blir helt varm i hjärtat av att tänka på att Pickis kommer växa upp med det här pyntet och ha pirriga förväntningar inför den här högtiden (och alla andra såklart). Att vi om några år kommer att klä ut oss till olika figurer och själva gå runt i området och göra bus eller godis. Vad mysigt det kommer bli!

 
 
 
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats