Tessie-san

Dagens sanning

Hoho, ni flossar väl dagligen? Blöder det när ni gör det så gör ni det för sällan. Blödande tandkött indikerar en tandköttsinflammation och det går över såfort man får in en bra rutin med tråden. Det blöder alltså inte för att man flossar, det blöder för att man inte har flossat tillräckligt.
 
 
Puss och happy flossing <3
 
 
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Christina

  Jag tillhör den generation (guud vad gammal jag låter nu) som fick besök av flourtanten i skolan. Sen tillsattes flour i dricksvattnen och jag antar att flourtanten blev överflödig?
  Men det är ju inte så bra med för mycket flour så vi har faktiskt skippat tandkräm med flour och använder en med aloe vera istället – och inget knorr från tandläkaren över detta 🙂

  1. tessiesan

   Fluortanten blev "överflödig" för att kunskapen om vikten av fluor i tandkrämen och minskat sockerintag kom ut till människor och Sverige fick en mycket bättre tandhälsa än tidigare pga just detta.
   Det är sant att för mycket fluor inte är bra, men då handlar det om att få i sig alldeles för mycket under en lång tid (menar alltså att dricka en hel flaska Flux om dagen, då kan man få lite magknip). Den mängd fluor det finns i tandkräm och fluorskölj idag är inte för mycket, det är precis lagom för att fortsätta hålla uppe den goda tandhälsa som vi nu har fått i vårt land. Tyvärr är det fler och fler som tror att fluor är något dåligt och därmed slutat med fluor i tandkrämen och jag har sett på nära håll (då jag själv jobbar inom tandvården) hur snabbt det kan gå utför när det gäller karies för personer – speciellt barn – som börjat med fluorfri tandkräm.

   Funkar en aole vera-tandkräm för er och ni inte får några hål, hurra för er. Men när det väl bildas karies i tänderna så är det viktigt att förstå att det enda sättet att stoppa en kariesaktivitet är att minska sockerintaget och tillföra fluor dagligen.

   🙂

stats