Tessie-san

Saftiga kycklingbiffar

Gjorde kycklingbiffar till middag och det blev en riktig succé, så jag tänkte dela med mig av hur jag gjorde. Intresserade? Här kommer det iallafall.
 
Jag använde mig av:
ca 700g kycklingfileér
2 ägg
olja
salt och peppar
 
 
Började med att tina 900gram kyckling, sen rensade jag den. Jag är jättekänslig för fettsträngar och annat äckligt på kyckling, så där försvann en hel del. Sen skar jag upp dem i små bitar och la dem i en bunke. Sen mixade jag det med hjälp av en stavmixer så det blir en smet av alltihopa. En kycklingsmet (blä?)
 

Sen kläckte jag i två ägg, i med salt och peppar och rörde om. Först med sked och sedan med händerna. Sen är det tänkt att man ska knåda ihop det till små biffar i handen, men det är totalt omöjligt, så jag tog cirka en sked med smet och la i stekpannan som jag hällt olja i. Sen plattade jag snabbt till dem till små biffar innan värmen hann “stelna dem”.

 
 
 
 
Hade på medelhög värme och pepprade och saltade lite till på varje sida. Så vände jag på dem ett par gånger tills de blev gyllenbruna i färgen, då är de klara.
 

Till dem så serverade jag en bönsallad gjord på kidneybönor, stora vita bönor, purjolök, olja, vinäger och massor med örtsalt. Mumsfilibabba hörrni, prova!

 
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats