Tessie-san

Snart är det sommar

Okej, jag vet att vi bara är inne i februari, men sommaren närmar sig faktiskt med stormsteg och om man inte vill gömma sig i vassen i år så gäller det att sätta igång nu. Jag som har gottat mig i både chokladbollar, mängder med pasta och ost som att det inte fanns någon morgondag har en del att bli av med innan det är dags känner jag. Och jag börjar idag, på riktigt. Har därför dammat av mina gamla kom-i-form-recept som jag alltid bruka laga inför sommarsäsongen.

Idag lagade jag därför min goda quornfärssås till middag och passade även på att göra ett par matlådor. Vill ni ha receptet? Jag lagade middag för två (JP äter som två, så alltså tre middagar och fyra (små) matlådor).

Ni behöver:
1 gullök
1 färsk chili
500g quornfärs
2 burkar krossade tomater
1 burk kidneybönor
1 burk svarta bönor
2 morötter
basilika, chilipulver, salt och peppar

Börja med att fräsa lök och färsk chili i en stekpanna, när löken fått en gyllenbrun färg så häll i quornfärsen. När färsen mjuknat häller ni i krossade tomaterna och rör om. Sedan har ni i bönorna och avslutar med kryddorna efter smak. Jag brukar skala morötter, hacka dem i halvcentimeter tjocka bitar och strö över på tallriken. Själva quornfärssåsen är rätt så geggig och jag tycker att det är gott med lite knaprigt tuggmotstånd i morötterna. Man kan även ha i lite hackade sockerärtor, det är också gott.

Jag älskar den här rätten och den gör jobbet inför sommaren om vi säger så. Prova själva!

 
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats