Tessie-san

Mumsig currykyckling

Lagade en supergod currykyckling till middag. Det börjar bli en riktig specialitet måste jag säga. Den blir godare och godare för varje gång jag provar den, superkul! JP blev jättenöjd han med, något besviken på att jag inte hade lagat mycket mer bara – det måste ju tas som ett bra betyg.
 
Jag använde mig av:
ca 600g kycklingfilé
en röd paprika
en gullök
5-6 champinjoner
ca 3 dl creme fraiche
curry
salladslök
paprikapulver
chilipulver
salt
 
Började med att bryna lök, paprika och champinjoner i en kastrull. Skar upp kycklingen i småbitar och stekte på medelvärme i stekpannan. När kycklingen börjat bli genomstekt började jag krydda med massor med curry och lade sedan i löken, paprikan och champinjonerna tillsammans med kycklingen. På med ännu mer curry.
 
Sen rörde jag i ca 2 dl creme fraiche och kryddade med paprikapulver, salt och chilipulver och så lät jag det gotta till sig lite. Smakade av efter ett par minuter och höll på att få en chock för att det var så starkt (av för mycket chili) så jag hade i ytterligare 1 dl creme fraiche och då blev det bättre. Avslutade med hackad salladslök som fick ligga i ett par minuter innan servering. Serverade med ris och gurkstavar. Fyra tummar upp av fyra möjliga!
 
 
 
 
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats