Tessie-san

Fluortanten tipsar – Vinkelborste

Det var ju ett tag sedan jag la upp något inlägg i kategorin Fluortanten, så jag tänkte att vi kör en snabb om Vinkelborstar.
 
En vinkelborste ser ut som en vanlig manuell tandborste, med undantag för själva borsthuvudet som är mycket mindre, med färre strån och med en bra vinkel. Vinkelborsten är superbra att använda till tänderna längre bak i munnen där det kan vara lite svårare att komma åt. Det är ofta de tänderna längre bak som får karies eller djupare tandköttsfickor än man skulle önska – just för att det kan vara svårare att komma åt och göra rent därbak. Med en vinkelborste når man bättre och man får bort mer bakterier om man kompletterar med den tillsammans med sin vanliga tandborste.
 
Den kan också vara bra att använda på insidan av framtänderna där det också kan vara lite trixigt att få till en bra vinkel med vanliga tandborsten. Bakom framtänderna i underkäken bildas det oftast tandsten snabbast, så där kan man också borsta med vinkelborsten i ett par extra sekunder för att förebygga att tandsten bildas.
 
 
 
 
 
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jane

  Vad är skillnad mellan vinkelborste och mellanrumsborste, känns som att de har samma funktion. Har hört att man bör inte använda tandkräm med mellanrumsborstar, kan man då använda tandkräm om man använda vinkelborste?

  1. tessiesan

   Jane- Det är faktiskt två helt olika saker. En vinkelborste är som en liten tandborste, bara det att borsthuvudet är mycket mindre och vinklat så du lättare kan nå tänder längre bak och ytor som kan vara svåra att komma åt med din vanliga tandborste. Mellanrumsborstar är något du använder mellan tänderna – som tandtråd. Mellanrumsborstar är t.o.m bättre än tandtråd för du får bättre rent med dem.
   Du kan gärna använda tandkräm både på vinkelborsten och mellanrumsborsten, det gör ingenting alls. De båda är alltså komplement till din vanliga tandborste 🙂

   Hoppas jag gav ett svar på din fråga! Kram

stats