Tessie-san

Hektisk torsdag

Hej kompisar! Härligt med fredag va? Jag vet inte riktigt om jag känner av den där fredagspeppen än, men det är nog bara för att jag precis vaknat och är lite allmänt virrig.

Igår då, vad hände då? Var först på FTV och fick följa med både tandhygienisten och tandläkaren och se hur de jobbar. Fick se saker för första gången IRL och det är ju alltid spännande. Jag och Claire (som också var på samma klinik) ville inte gå därifrån när vi slutade – så borde man alltid känna för sitt jobb!

 

Eftersom vi fått ett mail om att den senaste tentan hade kommit så åkte vi hela vägen till skolan för att hämta ut dem. Tog en extra timme, men kände att det var bäst att göra så, för om man hade fått underkänt så kan man börja plugga till omtentan redan i helgen. Men det var inga problem, klarade den med råge och kunde andas ut! Tjohoo!

Om ni känner mig och Claire rätt vid det här laget så betyder ju det bara en sak: vi måste fira! Men inte med vin, utan med mat. God mat på Koh Phangan på söder blev det. Beställde in de goda vårrullarna till förrätt och åt kycklingen med cashew till varmrätt – den tröttnar jag aldrig på!

 

När klockan började närma sig halv åtta så kände vi oss båda helt slut. Att vara med ett tandvårdsteam in action tar på krafterna. Man tar ju in så otroligt mycket på bara några timmar, tills det knappt finns någon energi kvar. Vid det här laget så hängde våra ögonlock till marken och vi rörde oss mot tunnelbanan. Vinkade av Claire i Gullmarsplan och fortsatte min resa hem till Jessica.

Jag var hur trött som helst, men vi hade bokat in en bakkväll tillsammans och att träffa Jessan och att baka är ju två av mina favoritsaker att göra, så det gjorde inte så mycket. Jessica är otroligt duktig på otroligt mycket, dock räknas inte matlagning och bakning in där. Men eftersom hon är söt som socker så har hon en vilja att bli bättre på att baka – vilket jag gladeligen hjälper henne med.

Förra gången vi hade en baksession så gav jag damen sin allra första visp samt slickepott. Det är ju lite grundstenarna i att bli en bra bakerska. Tidigare så är det mest jag som har bakat och Jessan har slickat skålen, men nu kände vi att det var dags. Jag stod vid sidan om och sa hur mycket av vad som skulle ner i smeten (samt hjälpte till vid dekoreringen) och hon stod för resten. (Att hon hällde i 3 matskedar vaniljsocker istället för 1 tesked när jag inte såg på, är något vi inte behöver gå närmare på) Vi hade en vision om att få till ett par vår-cupcakes. Vi tänkte oss ”sommaräng” möter ”fantasidjur”. Det blev riktigt lyckat (jag är så stolt) se själva:

 

Efter en minst sagt helspäckad dag så damp jag ner i sängen vid halv elva och somnade bums. Det händer inte ofta!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Tessie

    Frostingen är gjord på smör, florsocker, vaniljsocker och philadelphia. Sen hade vi i en gnutta hallonsylt den här gången. "Gräset" är karamellfärgat kockos 😀

stats