Straxt innan Kelly slutade skolan inför sommarlovet kom hon hem med ett recept på scones som de hade bakat där. Hon ville så gärna att vi skulle göra det hemma någon dag också, så vi sparade lappen med receptet på.
Häromdagen fick jag för mig att jag skulle överraska dem med nybakade scones till frukost och satte igång att baka vid 06 på morgonen… det var bara Oliver och jag vakna och de andra låg fortfarande och sov. De får sova så länge de vill nu när det är sommarlov, men de brukar ändå komma upp tidigt.
Det var superlätt och gick jättefort, så jag tänkte jag kunde dela med mig av receptet.
För 8-9 små scones behöver du:
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt
50 g smör (gärna flytande, jag smälte mitt)
2 dl mjölk
Sätt på ugnen på 250 grader (jag hade 230 på varmluft)
Häll alla ingredienser i en bunke och rör ihop till en kladdig deg.
Klicka ut 8-9 bullar på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter tills de får en gyllene färg.
Servera sconesen nygräddade med ost och marmelad. Vi hade ingen marmelad eller sylt hemma, så det blev ost/kalkon och gurka.
Kelly, Oliver och jag tyckte de var suuupergoda. Belle och Harley gillade första tuggorna, men sen var det inte så gott längre tydligen. Ja, inte kan allt passa alla 😉
Puss!