Igår utlovades det regn hela dagen, så vi hade bokat in en bakdag tillsammans med tjejernas kusin Emma och hennes mamma Bianca.
Himlen var kolsvart och det fullkomligt öste ner regn, då var det mysigt att få stanna inne och baka.
Nu är det ju bara en månad kvar innan Belle fyller 1 år och jag har därmed en del bakning som behövs göras inför hennes allra första kalas. Jag brukar baka så mycket jag kan i förväg, som jag sedan fryser in och plockar fram lagom tills kalaset. Då är det bara dekoreringen kvar och det brukar jag göra dagen innan eller samma dag.
Nu hade jag tänkt att vi skulle baka kanelbullar, men eftersom själva bakandet av bullarna är ganska långtråkigt (jäsa hit och jäsa dit), så gjorde vi så att jag gjorde iordning degen, snurrade ihop bullarna och sen fick tjejerna vara med och hjälpa till med att pensla och strö på pärlsocker på dem innan vi la in dem i ugnen. Det är ju ändå det roligaste.
Under tiden jag knådade och hade mig så lekte de kull, ”snurra karusellen” och lekte med tjejernas leksaker.
När vi väntade på att bullarna skulle jäsa en andra omgång gick vi ner i lekrummet.
Där bakades det paj i leksaksköket och spelades på synten. De lekte med glassarna och Kelly ”gick iväg till jobbet” med sin lilla väska, haha. Det gör hon flera gånger om dagen nuförtiden 😉
Mest pärlsocker vinner!
Sen var det dags för dagen höjdpunkt då kanske: att få smaka på de nybakta bullarna!
Vi tänkte först inte ge någon bulle till Belle, utan plockade fram ett par majskrokar istället, men hon tittade med stora ögon på de andra som tog en tugga och så sträckte hon ut handen. Ja, men då fick hon också en såklart.
Hennes allra första kanelbulle ♡
De vart riktigt goda den här gången! Det är ofta de blir för torra eller för brända när jag bakar, men nu lyckades vi verkligen!
Vi åt upp de fulaste och sparade resten till kalaset, stoppade in dem i frysen.
Sen slängde jag ihop en plåt med kärleksmums också. Lika bra när man ändå hade ångan uppe 😉
Även den har jag fryst in och ska plocka fram sen när det är dags.
Nu är det bara tårtbotten (jag ska försöka mig på att göra en regnbågstårta med 6 bottnar i regnbågens färger) att göra som jag kan frysa in. Resten av bakverken är sånt vi bakar precis dagen innan, för de håller sig inte så bra i frysen.
Jag kan knappt förstå att min lilla mini-älskling fyller ett helt år! Vart tog tiden vägen egentligen? ♡