Tessie-san

Midsommarafton i Vallersvik

(((Eftersom blogg.se har gjort en usel uppdatering är en del bilder alldeles för stora och blir avklippta på hälften. Har bett bästa Design-Jenny titta på det när hon får tid, men tills dess får ni hålla tillgodo med förstorade halva bilder)))

Vi vaknade tidigt fredagmorgon för att göra oss iordning för en heldag på landet. Det var Frida och Wille som bjöd in till årets midsommarfest ute i Åkersberga och Vallersvik. Jag hade på mig en ny blå/vit-blommig klänning och JP matchade mig med ljusblå skjorta. 
 
Efter att vi ätit frukost och packat in oss i bilen åkte vi och hämtade upp Per och Sandra och så åkte vi iväg. Tack vare appen Waze så kom vi undan de värsta köerna och kom fram på runt 45 minuter. Den läser av vilken den närmaste vägen är, beroende på kortast väg och minst köer. 
 
 
Väl framme gick vi tjejer ut på en promenad för att plocka lite blommor till våra kransar. Det är något vi gjort varje år, så det kan vi inte strunta i – tycker det är en himla mysig tradition. Det var dock svårt att hitta så mycket blommor som vi hoppats på, tycker att det generellt har varit dåligt med blommor just nu. Kanske för att det blev varmt så tidigt i år att de flesta blommorna hunnit ”blomma ut”. Plockade med lite extra slangbunkar som fick agera utfyllnad och det blev riktigt bra faktiskt. 
 
 
Jag blir vassare och vassare på att binda kransar för varje år. Jag kör inte med någon stomme, utan binder den blomma för blomma. Blev riktigt nöjd i år – trots ganska få blommor – kransen blev fyllig ändå! Medans jag satt och band min krans (Frida och Sandra hoppade över kransbindning) så höll de andra på med grillning och fixning inför midsommarlunchen. 
 
 
 
 

 
 
Så var det dags för lunch. Vi åt lax, färskpotatis, melonsallad med feta och oliver, korv, rödbetor med chevre och en snorgod broccolipaj. Mycket gott!
 

Vi får inte glömma efterrätten som Frida gjort. Sockerkaka med grädde och jordgubbar. Mumsfillibaba! <3

 

Sen var det dags för en aktivitet. Vi var inte så många som vi varit tidigare midsomrar, så någon femkamp blev det inte. Däremot ett par matcher i kubb. Mitt lag vann inte. Eller jo, en gång, men det var bara för att det andra laget missade kungen på sista slaget och i automatiskt vann. Mycket konstigt, jag som brukar vara så bra på kubb. Nåväl.

 
 
 

Innan det blev dags för kvällens middag (som vi åt tillsammans med delar av Fridas mysiga släkt) så ville några av oss (inte jag) doppa sig i havet. Jag följde dock med ner till stranden som stöd. 

 
 

Sedan tog vi den obligatoriska Captain Morgan-bilden framför midsommarstången. Vi saknade Niklas dock. Vi har tagit exakt likadan bild i fyra år i rad tror jag, men eftersom vi inte firade tillsammans i år så saknades han på bilden. Han lovade dock att lösa det med photoshop, så vi får väl se hur det blir, hehe. 

 

Vi åt sedan en riktigt god middag i kvällssolen och hade det mysigt. Tiden rann iväg och plötsligt hade det blivit mörkt ute och det var dags för oss att sätta oss i bilen och åka hem. Klev in genom dörren en stund efter tolv och somnade som små barn efter ett par minuter. Skulle ju upp relativt tidigt idag då vi skulle spackla (Läs: min kusin spacklade och JP och jag stod och tittade på). 

 
 
 
Nu är grillen tänd och här ska det grillas till middag. Vi hörs om en stund igen (pepprar på med inlägg som förlåt för hoppet sedan i onsdags). 

Hade hursomhelst en riktigt mysig midsommarafton och riktar ett stort tack till Frida och Wille som hade fixat allt så fint! Nästa år har vi med en liten plutt på Captain Morgan-bilden <3

 
 
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats