Tessie-san

Vad blir det för mat?

Gjorde en ny variant på köttfärsfyllda paprikor till middag. Det blev supergott, så jag tänkte dela med mig till er.
Jag gjorde det tillsammans med JP – som till skillnad från mig har den där ”känslan” för matlagning. Så jag har inga exakta mått osv. Vi gjorde mat till middag och morgondagens matlåda. Vi använde:
 
 
1000 g köttfärs
5 stora paprikor
2-3 vitlöksklyftor
1 gullök
1 påse fajita spice mix
Paprikapulver
Kryddsalt
Peppar
Vatten
Kesella
 
 
Började med att skära upp locken på paprikorna, och sedan kärna ur dem. (I vanliga fall brukar jag koka dem i lättsaltat vatten i någon kort minut, men inte den här gången) Det svåra kan vara att hitta paprikor med stabil botten, så de kan stå upp själva. Om ni inte hittar några så kan man försiktigt skära en platt botten, mycket försiktigt så det inte blir hål rakt igenom. Då rinner hela fyllningen ut sen.
 
 
 
Stekte köttfärs och hade i fajita spice mix. (Sån mix man brukar ha till kycklingtacos)
 
 
 
Tillsatte även hackad lök (som brynts i en kastrull), pressade vitlöksklyftor och resten av kryddorna + lite vatten.
 
 
 
Sedan las fyllningen i de urgröpna paprikorna och tjoff in i ugnen på ca 175 grader i ungefär 20 minuter.
 

 
 
Det serverades sedan med en klick kesella. Urgott!
 

 
 
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats